O-STA

Sedež Slim Stow Seat podjetja Johnson Controls povečuje tovorni prostor in nudi večje udobje pri sedenju

Uvedli novo vrsto zložljivih sedežev za vozila pick-up

Sedež Slim Stow Seat podjetja Johnson Controls povečuje tovorni prostor in nudi večje udobje pri sedenju

Burscheid, Nemčija - 28. marec 2011. Johnson Controls, eno vodilnih podjetij na svetu na področjih avtomobilskih sedežev, stropnih sistemov, vratnih in instrumentnih plošč ter notranje elektronike, je uvedel nov model zadnjih sedežev v dostavnih vozilih pick-up. Kadar je zložen, sedež Slim Stow Seat zavzema do 33 odstotkov manj prostora in poveča udobje sedenja ter je hkrati lažji od običajnih zadnjih sedežev dostavnih vozil. Vozniku pa poveča vidljivost.

"Naš Slim Stow Seat nam omogoča, da postavljamo nove standarde pri zložljivih zadnjih sedežih v pick-upih," je povedal dr. Andreas Eppinger, podpredsednik za tehnološki management pri Johnson Controls Automotive Experience. "Prejšnje koncepte presega v udobju, tovornem prostoru in v videzu. Kadar je zložen, pa tudi povečuje vidljivost, saj je zadnji del sedeža nižji za 100 milimetrov."

Stranski oporniki držijo potnike na sedežu
Sedež je sestavljen iz dveh komponent. Zgornji del z obliko cevastega okvirja ima mesta za pritrjevanje otroškega sedeža in poudarjene stranske opornike. S tako edinstveno obliko sedež Slim Stow Seat ponuja tudi stransko podporo, ki jo v vozilih pick-up običajno najdemo le pri sprednjih sedežih.

Spodnji del ima stabilno roko. Ta nosi spodnjo blazino sedeža, ki je v pomembnejših predelih polnjena s 50 odstotkov več pene kot običajno. "To skupaj s stranskimi oporniki zagotavlja vrhunsko udobje in obenem izpolnjuje varnostne zahteve," je razložil Eppinger. "Kljub opornikom in podlogi pa pomičnost sedeža omogoča, da prihranimo prostor, ko ga zložimo."

Enostavno upravljanje in optimalna vidljivost z drsnim hrbtiščem

· Sedež Slim Stow Seat se sestavi in zloži z intuitivno potezo ene roke, zaradi česar lahko notranji prostor enostavno prerazporedimo tudi iz zunanjosti vozila.

· Sedež se zloži pod zadnjo tovorno ploščo vozila, kar omogoča največjo izrabo prostora za tovor in prinaša čist videz, kot ga še ni bilo.

· Od pritisku na zadnji del sedeža, ga mehanizem vodil premakne navzdol za približno 100 milimetrov, s čimer se povečata vidljivost in varnost.

Sedež postavlja nove standarde
V vrsti svojih preizkusov standardov je skupina Technology & Advanced Development Group primerjala sedež Slim Stow Seat s štirimi najbolj priljubljenimi vozili pick-up. "Sedež Slim Stow Seat postavlja nove standarde v vseh testiranih kategorijah, ki so vključevale kapaciteto tovornega prostora, prijaznost uporabniku, udobje sedenja, stiskanje materiala in enostavnost postavljanja," je dejal Eppinger. Ena nadaljnjih prednosti je tudi prihranek pri teži, ki ga omogoča 30-odstotno zmanjšanje v uporabi materialov.

Digitalne slike so na voljo na spletni strani www.johnsoncontrols.co.uk/press.

Slika je dostopne preko agencije epa european pressphoto agency in jo lahko brezplačno prenesete z naslova: http://www.presseportal.de/pm/19526 /?keygroup=bild

Za dodatne informacije nas, prosimo, kontaktirajte:

Johnson Controls GmbH
Automotive Experience
Industriestraße 20-30
51399 Burscheid
Germany

Ulrich Andree
Tel.: +49 (0)2174 65-4343
Faks: +49 (0)2174 65-3219
E-mail:
ulrich.andree@jci.com

O podjetju Johnson Controls:

Johnson Controls je eno vodilnih podjetij na svetu v raznovrstni tehnologiji in industriji, ki posluje s strankami v preko 150 državah. Naših 142.000 zaposlenih ustvarja kakovostne izdelke, storitve in rešitve za optimalnejšo izrabo energije in operacijsko učinkovitost stavb; svinčeno-kislinske avtomobilske akumulatorje in napredne akumulatorje za hibridna in električna vozila ter notranje sisteme za avtomobile. Naša predanost vzdržnosti sega vse do naših korenin v letu 1885 z izumom prvega električnega sobnega termostata. Z našimi strategijami rasti in povečevanjem tržnega deleža služimo svojim delničarjem in skrbimo za uspeh naših strank.

O Johnson Controls Automotive Experience

Johnson Controls je eno vodilnih podjetij na svetu s področij avtomobilskih sedežev, stropnih sistemov, vratnih in instrumentnih plošč ter notranje elektronike. S svojimi izdelki, tehnologijami in naprednimi proizvodnimi zmogljivostmi podpiramo vse večje proizvajalce avtomobilov pri spremembah oblike njihovih izdelkov. S svojimi 200 proizvodnimi obrati po vsem svetu smo tam, kjer nas naše stranke potrebujejo. Uporabniki uživajo v udobju in slogu naših izdelkov, najsi bo v eni sami komponenti ali celotnih notranjostih. S svojimi globalnimi zmogljivostmi oskrbimo preko 30 milijonov avtomobilov letno.