O-STA

SiOL svojim naročnikom brezplačno dviguje hitrosti interneta vse do 15 Mbit/s

Ljubljana, 5. maj 2011 - Telekom Slovenije v prihajajočih dneh za svoje zveste uporabnike pripravlja prav posebno presenečenje. S 3. junijem bodo svoje naročnike obdarili z brezplačnim dvigom hitrosti in tako po vsej Sloveniji pospešili hitrosti dostopa do interneta. Hitrosti se bodo, odvisno od izbranega SiOLovega paketa z internetom oziroma z internetom in televizijo ter uporabljene tehnologije, povišale vse do 15 Mbit/s. Poenostavljeno povedano, kdor ima danes na tehnologiji ADSL paket s hitrostjo dostopa do interneta (brez televizije) 2 Mbit/s, bo imel po novem do 4 Mbit/s, ali kdor ima na tehnologiji ADSL sedaj paket z internetom in televizijo s hitrostjo 2 Mbit/s, bo imel po novem variabilno hitrost do 10 Mbit/s.

Brezplačen dvig hitrosti je del kampanje Pospešujemo Slovenijo, ki so jo ob 20-letnici interneta v Sloveniji za svoje zveste uporabnike zasnovali pri Telekomu Slovenije. Hitrejša povezava brez doplačila bo uporabnikom prinesla še večje zadovoljstvo in zaupanje v najmočnejšo znamko na področju telekomunikacijskih storitev na slovenskem tržišču. Znamka SiOL je na trgu pozicionirana kot tehnološko najnaprednejša, zaupanja vredna in zanesljiva znamka, ki nudi kakovostne storitve. Pri Telekomu Slovenije si želijo, da bodo z dvigom hitrosti še okrepili zaupanje in zvestobo svojih uporabnikov.

V Telekomu Slovenije bodo v skladu z razpoložljivostjo in omejitvami omrežja samodejno dvignili hitrosti dostopa do interneta okrog devetdesetim odstotkom uporabnikov. Izjeme, ki jim teh sprememb ne bodo mogli zagotoviti, so uporabniki s paketi xDSL s hitrostmi, manjšimi od 1 Mbit/s; paketi, vključenimi preko EMX in MiniSan sistemov; paketi Pizzicato; paketi Trio 10M in Trio 4M, ki imajo take hitrosti že sedaj; paketi 5/2M na VDSL brez televizije; in seveda paketi v optičnem omrežju, pri katerih se hitrosti že danes začenjajo pri 20/20 Mbit/s

Kampanja Pospešujemo Slovenijo je nekakšen uvod v združevanje Mobitela in Telekoma Slovenije, ki v Sloveniji zagotovo predstavlja največjo poslovno združitev doslej, časovno pa sovpada z dvajsetletnico interneta v Sloveniji, ki jo praznujemo letos. (Novembra 1991 smo v Sloveniji prvič vzpostavili povezavo s svetovnim omrežjem po internetnem protokolu IP med Inštitutom Jožefa Stefana in Inštitutom za fiziko (NIKHEF) v Amsterdamu. K temu je veliko pripomogla tudi nekdanja slovenska PTT, katere pravni naslednik je Telekom Slovenije.) Procesi združevanja dveh največjih telekomunikacijskih družb potekajo po predvidenem terminskem planu, dvigu hitrosti pa bodo sledile tudi ostale aktivnosti, ki bodo s svojimi inovativnimi elementi poskrbele za zadovoljstvo naročnikov in vseh ostalih prijateljev v slovenskem prostoru.