O-STA

Kongres ERA-EDTA (Evropske zveze za ledvice in Evropske zveze za dializo in transplantacijo) je največji evropski kongres, ki se ukvarja z znanostjo o ledvicah in terapijo ledvične zamenjave.

48. ERA-EDTA kongres v Pragi

od 23. do 26. junija 2011 v Pragi

Kongres ERA-EDTA (Evropske zveze za ledvice in Evropske zveze za dializo in transplantacijo) je največji evropski kongres, ki se ukvarja z znanostjo o ledvicah in terapijo ledvične zamenjave. Prijazno ste vabljeni k udeležbi.

Otvoritvena novinarska konferenca bo v četrtek, 23. junija ob 11.00 (Corinthia Hotel).

Tema: Je moč visoko stopnjo tveganja obolenj srca in ožilja pri Evropejcih zmanjšati z izboljšanim preprečevanjem bolezni ledvic.

Ozadje: Bolezni srca in ožilja so glavni povzročitelj smrti v Evropi. Najnovejša odkritja so pokazala, da si ledvična obolenja in bolezni srca in ožilja podajajo roko. Načeto delovanje ledvic ima slab učinek na srce in krvni obtok. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je tako kategorizirala ledvična obolenja kot faktor visokega tveganja.

V petek, 24. junija bodo ob 11.00 predstavljene najnovejše raziskave na tem področju.

Med njimi je pričakovati naslednje:

Študija CONTRAST je ocenjevala rezultate visoko zmogljive hemodiafiltracije v primerjavi s standardno hemodializo

Študija BEAM je raziskovala možnost uporabe bardoksolon metila (bardoxolone methyl, znan tudi kot CDDO-metil ester) za ustavitev odpovedi delovanja ledvic pri bolnikih s kroničnim obolenjem ledvic, ki še niso na dializi

Študija MASTERPLAN je ocenjevala, če strogo izvrševanje obstoječih smernic za različna območja zdravljenja s pomočjo višje medicinske sestre izboljša delovanje srca in ožilja pri bolnikih s kroničnim obolenjem ledvic.

Veselimo za vaše udeležbe na kongresu in vas prosimo, da se prej akreditirate in/ali prijavite za najnovejše informacije preko elektronskega naslova albers@albersconcept.de.

Dodatne informacije ter obrazec za prijavo za delno povrnitev stroškov (potnih, nastanitvenih) so na voljo na naslovu http://www.eraedta2011.org/press.html

Bettina Albers

DGfN Press Office

KONTAKT

albersconcept

Dr. Bettina Albers

albers@albersconcept.de

Tel.: +49(0)3643/ 776423

Fax: +49(0)3643/ 776452