O-STA

Dejan Zavec in Petrol nadaljujeta z uspešnim sodelovanjem

Ljubljana, 11. maj 2011 - Družba Petrol in Dejan Zavec, aktualni svetovni boksarski prvak po verziji IBF, sta podaljšala pogodbo o pokroviteljstvu. Petrol, kot največja slovenska energetsko trgovska družba, bo stala ob strani najboljšemu slovenskemu boksarju v naslednjih treh letih.

Petrol se je že pred enim letom odločil, da pod svoj sponzorski dežnik vključi tudi Dejana Zavca, najboljšega slovenskega boksarja, športno ikono, ki s svojo simpatičnostjo navdušuje ne le Slovenijo ampak ves svet. Zavec uživa velik ugled znotraj meja naše domovine, ta pa seže tudi onkraj njih. Tudi delovanje družbe Petrol je mednarodno in se veže predvsem na trge jugovzhodne Evrope. Prav v tej regiji je ime Mr. Simpatikusa zelo razpoznavno. Podaljšanje pogodbe o pokroviteljstvu Dejana Zavca predstavlja nadaljevanje uspešnega sodelovanja dveh stebrov Slovenije, gospodarskega in športnega z namenom poseganja po uspehih v mednarodnem prostoru. Družba Petrol bo svetovnemu prvaku IBF stala ob strani v naslednjih treh letih in mu s tem pomagala doseči osvojitev naslova svetovnega prvaka tudi v drugih verzijah.

Mag. Tomaž Berločnik, predsednik uprave Petrola je ob tem povedal: "V Petrolu se zavedamo pomena spodbujanja aktivnosti, ki gojijo nacionalno zavest. Petrol je tako že tradicionalno povezan s slovenskim športom, zato je bila odločitev, da podaljšamo pogodbo z Dejanom Zavcem pri njegovih izjemnih športnih podvigih sprejeta soglasno in brez zadržkov. Verjamem, da se bo po žilah Mr. Simpatikusa tudi v prihodnje pretakala tudi rdeča energija družbe Petrol."

Dejan Zavec je ob podpisu pokroviteljske pogodbe povedal: "Veseli me, da je Petrol naše skupne dosežke pripoznal kot pomembne in da bom še vnaprej tudi z njegovo pomočjo dosegel še več za Slovenijo in vse moje navijače. S Petrolovim pokroviteljstvom bodo moji vrhunski treningi in tekme zagotovo še korak višje na kakovostni lestvici. Še pomembneje pa je, da bomo boks, kot športno panogo, lahko še bolj približali Slovencem."

Petrol že vrsto let živi in deluje soodvisno od okolja ter ljudi, kjer posluje. Preko družbeno odgovornih akcij in raznih oblik pokroviteljstev omogoča in podpira številne športne, kulturne, humanitarne in okoljevarstvene dejavnosti. To ostaja njegova dolgoročna zaveza tudi za naprej.

***

Več informacij:

Žiga Fišer

Tel: 01/ 47 14 546 ziga.fiser@petrol.si