O-STA

Knowles v skladu z nedavno odločitvijo ITC nemoteno nadaljuje s proizvodnjo mikrofonov MEMS

ITASCA, Ill.--(BUSINESS WIRE)-- Podjetje Knowles Electronics, LLC je danes sporočilo, da je Ameriška mednarodna komisija za trgovanje (ITC) dokončno odločila, da mikrofoni MEMS, narejeni po obstoječem proizvodnem postopku Knowlesa, ne bodo predmet patentne tožbe podjetja Analog Devices, Inc. (ADI). Odločitev Knowlesu omogoča nadaljevanje prodaje in uvoza teh izdelkov ne glede na patentno tožbo.

ITC je preiskavo začela decembra 2009 na podlagi obtožb podjetja ADI, da naj bi Knowlesovi mikrofoni MEMS kršili dva patenta, ki se nanašata na procese izdelave teh naprav. Knowles več ne uporablja spornih postopkov izdelave, ki so predmet preiskave ITC, in je vso proizvodnjo preneslo na enega od proizvodnih postopkov, ki jih ADI ne bremeni kršitve patenta v preiskavi ITC. ITC je sedaj jasno potrdila prejšnjo sodbo, da izdelki proizvedeni po Knowlesovem trenutnem postopku, ne bodo predmet nobene ITC-jeve odredbe o izključitvi. Odločitev ITC jasno pravi, da lahko Knowlesove stranke, ki Knowlesove mikrofone vgrajujejo v svoje izdelke, še naprej nemoteno uvažajo mikrofone ne glede na to, po katerem postopku so bili narejeni. Knowles posledično pričakuje, da bodo lahko podjetje in njegove stranke nadaljevali s svojimi dejavnostmi kot običajno.

Predsednik in izvršni direktor podjetja Knowles Electronics, Jeff Niew, je takole komentiral odločitev ITC: "Zadovoljni smo s ugodno sodbo komisije, ki nam omogoča, da nadaljujemo z dobavo mikrofonov MEMS, ki so narejeni po trenutnem proizvodnem postopku. Ta odločitev tudi potrjuje, da lahko naše stranke še naprej nemoteno uvažajo izdelke, ki imajo vgrajene naše mikrofone. Veselimo se, da bomo še naprej lahko svojim strankam po svetu ponujali vodilne tehnologije v tej industriji in kakovostne usluge, kar že nekako pričakujejo od Knowlesa."

Peter Loeppert, tehnični vodja oddelka za akustiko je dejal: "Naše podjetje in industrija slonita na inovativnosti pri zadovoljevanju potreb strank po svetu. Z odločitvijo ITC smo zadovoljni in ostajamo predani svoji misiji - na trg prinašati najnovejše izdelke ter tako pomagati strankam do zmage na njihovih tržiščih."

O Knowlesu - Podjetje Knowles, ustanovljeno leta 1946, ima sedež v Itasci, v zvezni državi Illinois, podružnice in proizvodne obrate pa povsod po svetu. Knowles je vodilni oblikovalec in proizvajalec naprednih akustičnih komponent. Mikrofoni in sprejemniki Knowles postavljajo standarde za industrijo medicinskih slušnih pripomočkov. Knowles je tudi vodilni ponudnik mikrofonov MEMS za glavne proizvajalce mobilnih telefonov in elektronskih naprav. Za več informacij obiščite spletno stran Knowlesa na www.knowles.com. Knowles je v lasti korporacije Dover Corporation, večmilijardnega proizvajalca raznolike inovativne opreme, specializiranih sistemov in uslug z dodano vrednostjo. Za več informacij obiščite www.dovercorporation.com.

Vsi izdelki in blagovne znamke so prepoznani kot lastnina njihovih lastnikov.

Kontakti:

Knowles
Mike Adell, 630-250-5100

Vir: Knowles

Sporočilo za javnost je na voljo v izvirniku na:
http://www.businesswire.com/news/home/20110511007186/en