O-STA

Koncert Mihe Alujeviča z gosti v Celjskem domu

Zaključek abonmajske koncertne sezone Zavoda Celeia Celje

Celje, 12. maj 2011, Zavod Celeia Celje obvešča, da bo v torek, 17. 5. 2011 ob 20.00 v Celjskem domu nastopil Miha Alujevič z gosti. Umetnik, ki za sebe pravi,da rad počne vse, kar počne (režira, poje, piše , igra ...), je za svoj pevski večer v Celju, svojem rojstnem kraju, pripravil prav poseben repertoar. S koncertom se zaključuje letošnja koncertna abonmajska ponudba Zavoda Celeia Celje, ki je letos s svojo ponudbo (Vita Mavrič z gosti, Solisti in orkester SNG Opera in balet Ljubljana idr.) prepričala še tako zahtevne ljubitelje glasbe. Cena vstopnice: 15 EUR. Predprodaja in prodaja vstopnic: TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, e-pošta:tic@celje.si.

Na vprašanje "Kaj je biti težje: pevec, igralec ali režiser?" je Miha Alujevič v nekem intervjuju odgovoril: "Meni je super početi vse kar počnem."

Po končanem šolanju na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani na oddelku za jazz in zabavno glasbo, v razredu profesorice Nade Žgur, je nadaljeval šolanje na Vienna Musical School na Dunaju. Poslušalce navdušuje z interpretacijo glasbe iz znanih musicalov, s francoskimi šansoni, ki ga spremljajo že iz gimnazijskih časov ter z nastopi na raznih festivalih in oddajah v Sloveniji ter v tujini. Njegova sodelovanja z izvrstnimi glasbeniki dokazujejo, da mu nobena glasbena zvrst ni tuja. Nastopa z različnimi big bendi, revijskimi orkestri, simfoničnmimi orekstri, s pianisti, z manjšimi zasedbami pri nas in na tujem. Kot gledališki režiser je Miha magistriral na Akademiji dramske umetnosti v Zagrebu. Režira gledališke in operne predstave profesionalnih in ljubiteljskih gledališč v Sloveniji in na Hrvaškem. Za režije predstav in za svoja dramska besedila je prejel številne domače in tuje nagrade, širino svojega repertoarja pa bo tokrat predstavil na večeru, posebej oblikovanemu za Abonma plus.

V priponi prilagamo tudi fotomaterial

Na sliki Miha Alujevič (iz osebnega arhiva umetnika)

Več info: Nenad Firšt, Umetniški vodja glasbene dejavnosti, tel.: 03 42 87 139, mobi: 041 721 131, e-pošta:nenad.first@celje.si