O-STA

Predsednik in direktor Tupperware Brands Corporation Rick Goings izvoljen za predsednika organizacije gospodarskih predstavnikov za nacionalno varnost

ORLANDO, Florida - (BUSINESS WIRE) - Tupperware Brands Corporation je danes naznanila, da je bil njen predsednik in direktor Rick Goings izvoljen za predsednika odbora gospodarskih predstavnikov za nacionalno varnost (Business Executives for National Security - BENS), nestrankarsko organizacijo, ki vlado ZDA zastonj podpira pri uveljavljanju primerov dobre poslovnih prakse pre najbolj neobvladljivih izzivih nacionalne varnosti. Nadomestil bo Josepha E. Roberta ml., ki je bil predsednik organizacije od leta 2007 in bo imenovan za častno upokojenega predsednika.

Predsednik in direktor Tupperware Brands, g. Rick Goings (Foto: Business Wire)

Predsednik in direktor Tupperware Brands, g. Rick Goings (Foto: Business Wire)

Goings je član BENS od leta 2002, član Izvršnega Odbora pa od leta 2009. Pred kratkim je bil član mešane delegacije BENS in akcijske skupine za poslovne in stabilizacijske operacije pri Obrambnem Ministrstvu ZDA, ki je obiskala Irak, da spozna lokalne podjetnice, izzive s katerimi se soočajo v hitro rastočem iraškem gospodarstvu ter potencialne poslovne in investicijske priložnosti v tej državi. Ta delegacija je bila prve te vrste, ki je obiskala Irak samo z namenom, da se seznani s težavami žensk.

"V veliko čast mi je, da se bo moja vloga pri BENS povečala in da bom delal še bolj tesno z odborom in člani pri udejanjanju dobrih praks poslovne Amerike v izzivih nacionalne varnosti, s katerimi se soočamo tako doma kot na tujem," je povedal Goings.

Kot predsednik bo Goings vodil prizadevanja BENS, da vladnim voditeljem predstavi nove ideje in pristope do spreminjanja področje nacionalne varnosti. Med drugim bo vključeval člane BENS v projekte uveljavljanja dobrih praks, komuniciral bo z visokimi vojaškimi in civilnimi voditelji, delal bo neposredno z zveznimi in lokalnimi vladnimi voditelji, in obiskoval vojaške in druge inštitucije povezane z nacionalno varnostjo.

Goings, ki je služil v ameriški mornarici na Destroyer USS Power, je ob svoji vlogi v Tupperware Brands Corporation tudi član nacionalnega sveta guvernerjev Klubov fantov in deklet Amerike (Boys & Girls Clubs of America). Po tem ko je z odliko odslužil dva mandata v vlogi predsednika sveta guvernerjev, je bil imenovan za častno upokojenega predsednika. Je skrbnik Rollins Collegea v Winter Parku na Floridi, član Svetovnega gospodarskega Foruma (World Economic Forum - WEF), član sveta izvršnih svetovalcev inštituta izvršnih voditeljev Yaleove šole managementa (Yale School of Management's Chief Executive Leadership Institute), in član Sveta 100 Floride (Florida Council of 100). Bil je član odbora direktorjev SunTrust Bank, N.A., in odborov Reynolds American Inc. (nekdanji RJR) ter Premark International, Inc.

Leta 2010 je francoski predsednik Nicolas Sarkozy Goingsa odlikoval z visokim priznanjem viteza legije časti za njegove zasluge in podporo socialno ogroženim otrokom in ženskam v razvitih in razvijajočih se državah. Ljudska republika Kitajska ga je marca leta 2000 odlikovala z nagrado Marco Polo za njegovo vizionarsko vodenje in pomembno vlogo v kitajskem gospodarskem razvoju. Leta 1999 pa so ga Klubi fantov in deklet Amerike odlikovali z najvišjim priznanjem, Humanitarno nagrado Herberta Hooverja za njegovo izjemno vodenje v vlogi predsednika na nacionalni ravni.

"Svoje vodilne sposobnosti je že dokazal pri Tupperware Brands in Klubih fantov in deklet Amerike, verjamemo, da bo Rick okrepil prepoznavnost BENS in njegov doseg, nadaljeval bo izboljševanje našega odbornega vodenja, pri delu bo uporabljal odlične poslovne prakse in standarde, ter vnašal novo energijo v BENS," je povedal častno upokojeni predsednik BENS Joseph E. Robert ml.

Odbor direktorjev BENS vključuje vodje podjetij, ter neprofitnih in vojaških organizacij, vključno z Herbertom A. Allenom, ml., predsednikom in direktorjem Allen & Company, Raymondom G. Chambersom, predsednikom Amelior Foundation, Joshem S. Westonom, častnim predsednikom Automatic Data Processing, Inc., Bernardom Marcusom, soustanoviteljem Home Depota in predsednikom Marcus Foundation, in ustanovnim članom BENS, Stanleyem A. Weissom.

Svetovalni odbor BENS vključuje nekdanjega zunanjega ministra Henryja Kissingerja, nekdanjega ministra za finance Roberta Rubina, veleposlanika pri ZN Thomasa Pickeringa, poveljnika združenega poveljstva ameriških sil Petra Pacea, nekdanjega direktorja CIA Michaela V. Haydna, nekdanjega direktorja FBI in CIA Williama H. Websterja, podpoveljnika združenega poveljstva ameriških sil Josepha Ralstona, nekdanjega poveljnika pomorskih operacij admirala Vernona Clarka, nekdanjega vrhovnega poveljnika kopenskih enot generala Dennisa Reimerja ter nekdanjega poveljnika ameriškega centralnega poveljstva admirala Williama J. Fallona.

BENS vsako leto odlikuje pomembne Američane z Eisenhowerjevo nagrado. Nagrado podelijo javnim uslužbencem in državljanom, katerih prispevek Ameriki najlepše zrcali definicijo varnosti predsednika Eisenhowerja: "popoln produkt naše gospodarske, intelektualne, moralne in vojaške moči."

V preteklosti so bili odlikovani predsednik Jimmy Carter, zunanji ministrici Hillary Rodham Clinton in Condoleezza Rice, minister za obrambo Robert Gates, senatorja Richard Lugar in Sam Nunn, generali David Petraeus, James Jones, John Abizaid in Michael Hayden, med drugimi pa tudi poslovneži Tom Peters, Fred Smith, and Josh Weston. Letos bodo nagrado podelili odhajajočemu predsedniku BENS Josephu E. Robertu, ml., ustanovitelju in izvršnemu predsedniku J.E. Robert Company.

O Tupperware Brands Corporation

Tupperware Brands Corporation je skupina podjetij za neposredno prodajo, ki prodaja inovativne izdelke različnih znamk in kategorij skozi neodvisno prodajno mrežo 2,6 milijona ljudi. Znamke in kategorije izdelkov vključujejo pripravo, ki se osredotoča na oblikovanje, shranjevanje in servirne rešitve za kuhinjo in dom znamke Tupperware, ter kozmetične in negovalne izdelke znamk Armand Dupree, Avroy Shlain, BeautiControl, Fuller Cosmetics, NaturCare, Nutrimetics, in Nuvo. Za več informacij obiščite www.tupperwarebrands.com.

Fotografije in multimedijska galerija: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6725860&lang=en

Kontakti

Za Tupperware:

Maloney & Fox

Alex Osorio, 646-356-8308

aosorio@maloneyfox.com

Vir: Tupperware Brands Corporation