O-STA

Blaž Kavčič bo odslej igral z energijo za življenje

Ljubljana, 18. maj 2011 - Družba Petrol in Blaž Kavčič, najvišje uvrščeni slovenski teniški igralec, sta si danes segla v roke in podpisala pogodbo o pokroviteljstvu. Petrol, kot največja slovenska energetsko trgovska družba, bo stala ob strani najboljšemu slovenskemu tenisaču v naslednjem letu.

Družba Petrol se je odločila, da pod svoje okrilje vključi Blaža Kavčiča, trenutno najboljšega slovenskega tenisača, ki se je na svetovni teniški lestvici prebil na zavidljivo 81. mesto in s tem izenačil najvišjo slovensko uvrstitev. Kavčič je mlad teniški igralec, v katerem je družba Petrol prepoznala ambicioznost in trdo voljo za dosego še boljših rezultatov. Blaž Kavčič bo ime družbe Petrol ponesel onkraj meja Slovenije, kot tudi Evrope. Z energijo za življenje, ki mu jo je v prihodnje namenil Petrol, bo najboljši slovenski teniški igralec zagotovo naredil še kakšen kakovostni preskok v svoji karieri.

Roman Dobnikar, član uprave Petrola za prodajo in marketing je ob tem povedal: "V Petrolu se dobro zavedamo pomena spodbujanja individualnih kot tudi kolektivnih športov. S slovenskim športom smo tako rekoč že tradicionalno povezani. Blaž je za Dejanom Zavcem naš drugi pomembnejši varovanec v individualnih športih. Petrol z Blažem vlaga v mladost in perspektivo slovenskega tenisa. Prepričan sem, da bomo z vložkom Blažu pomagali k doseganju ambiciozno zastavljenih rezultatov."

Blaž Kavčič je ob podpisu pokroviteljske pogodbe povedal: "Veseli me, da je Petrol moje dosedanje športne dosežke pripoznal kot pomembne in da bom v prihodnje tudi z njegovo pomočjo dosegel še več za Slovenijo in vse moje navijače. S Petrolovim pokroviteljstvom bodo moji treningi še boljši in s tem rezultati na turnirjih."

Petrol že vrsto let živi in deluje soodvisno od okolja ter ljudi, kjer posluje. Preko družbeno odgovornih akcij in raznih oblik pokroviteljstev omogoča in podpira številne športne, kulturne, humanitarne in okoljevarstvene dejavnosti. To ostaja njegova dolgoročna zaveza tudi za naprej.

***

Več informacij ali fotografije višje resolucije:

Žiga Fišer

Tel: 01/ 47 14 546

ziga.fiser@petrol.si