O-STA

Znani Slovenci in Slovenke so podprli akcijo "Daruj energijo za življenje!"

Družba Petrol d.d., Rdeči križ Slovenije in Zavod RS za transfuzijsko medicino

Medijsko prepoznavne osebnosti so v znak podpore krvodajalstvu tudi same darovale kri.

Ljubljana, 26. maj 2011 - Danes so na novinarski konferenci, ki je potekala v prostorih Zavoda Republike Slovenije za transfuzijsko medicino (ZTM), znani Slovenci in Slovenke podprli vseslovensko krvodajalsko akcijo "Daruj energijo za življenje!". Kri so darovali Marko Potrč, Jurij Zrnec, Urška Majdič, Pavle Ravnohrib, Vinci Vogue Anžlovar, Miha Guštin - Gušti, Marijana Hlebš in Denis Avdič. Na eno izmed največjih krvodajalskih iniciativ, katere podpornik je družba Petrol d.d. in poteka v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije in Zavodom RS za transfuzijsko medicino, so znane osebnosti že opozorile ob samem začetku humanitarne akcije.

Vseslovenska krvodajalska akcija "Daruj energijo za življenje!" iz dneva v dan pridobiva nove podpornike - tokrat so se za darovanje svoje krvi za pomoč sočloveku odločili prepoznavni slovenski obrazi. Na Zavodu RS za transfuzijsko medicino so se tako zbrali številni estradniki s sveta glasbe, filma in medijev.

"Izjemno nas veseli, da je krvodajalska akcija "Daruj energijo za življenje!" naletela na tako pozitiven in velik odziv. Prepričani smo, da bomo s trenutno akcijo izboljšali preteklo stanje in zagotovili višje število krvodajalcev. V dokaz tega pričajo tudi podatki z Zavoda RS za transfuzijsko medicino - v dobrem tednu smo pridobili že več kot 500 novih krvodajalcev. Število pa vsak dan narašča," je potek acije komentiral član uprave družbe Petrol d.d., Roman Dobnikar.

V bazo krvodajalcev se lahko vpišete na www.daruj-kri.si. Spletno mesto vsak dan ažurno prikazuje skupno stanje zalog in potreb po krvnih skupinah v vseh Centrih za transfuzijsko dejavnost po Sloveniji. Stanju zalog in samem poteku krvodajalske akcije pa lahko sledite na: www.facebook.com/daruj.kri

Podporniki krvodajalske akcije "Daruj energijo za življenje!" pozivajo ljudi naj se vpišejo v bazo krvodajalcev - na ta način bodo lahko kri svojega krvnega tipa darovali takrat, ko bo to potrebno. Zaloge krvnih skupin so namreč različne, zato bomo največ storili s tem, da bomo na razpolago, ko bodo potrebovali zalogo naše krvne skupine. V bazo krvodajalcev se lahko vpišete preko spletne strani www.daruj-kri.si, v Zavodu RS za transfuzijsko medicino ter v Centrih za transfuzijsko dejavnost po Sloveniji.

K krvodajalstvu so na novinarski konferenci 20. maja že pozvali podporniki akcije, danes pa so se jim pridružili tudi znani Slovenci in Slovenke. "Upamo, da bo na ta način naš poziv dosegel čim več prebivalcev Slovenije in da bomo v ljudeh prebudili čut za sočloveka, ki je v vsakem izmed nas," je povedal predsednik uprave družbe Petrol d.d., Tomaž Berločnik.

Dodatne informacije:

Žiga Fišer

E: ziga.fiser@petrol.si

T: 01 47 14 546

F: 01 47 14 105

Petrol d.d., Ljubljana

Dunajska 50 1527 Ljubljana