O-STA

Družba Petrol uspešno širi in prenavlja svojo mrežo bencinskih servisov na območju Štajerske in s tem utrjuje položaj tržnega vodje v državi.

Petrol odprl popolnoma prenovljen bencinski servis v Velenju

Velenje, 2. junij 2011 - Petrol tudi letos sledi zastavljeni strategiji širjenja svoje razvejane mreže bencinskih servisov. Danes sta predsednik uprave družbe Petrol mag. Tomaž Berločnik in župan mestne občine Velenje Bojan Kontič uradno odprla popolnoma prenovljen bencinski servis v Velenju. Nov bencinski servis utrjuje Petrolovo ponudbo na Štajerskem, Velenju pa ponuja najsodobnejšo točko oskrbe z gorivi. Poleg najkakovostnejših naftnih derivatov, vključno s 100-oktanskim motornim bencinom, je na njem možno kupiti tudi ekološki avtoplin (UNP - utekočinjen naftni plin).

Bencinski servis, zgrajen po najnovejših tehnoloških in okoljskih standardih, s svojim celotnim spremljajočim programom voznikom in ostalim uporabnikom ponuja vse, kar ti potrebujejo na poti. Obsega prodajalno, ki se razprostira na 90 m2, in omogoča hiter nakup trgovskega blaga, izdelkov za avtomobil in svežega peciva, torej vse, kar omogoča varno in zanesljivo vožnjo. Obenem servis ponuja tudi kotiček s ponudbo kave na poti, prodajalna pa je neposredno povezana z lokalom, ki ima zunanjo pokrito teraso.

Družba Petrol že vrsto let pomaga lokalnim skupnostim in spodbuja višjo kakovost življenja. Skladno z načeli svojega delovanja je Svetu krajevne skupnosti Staro Velenje podarila simbolni ček v vrednosti 2000 evrov. Prevzel ga je njegov predsednik Andrej Kozlevčar, denar pa bodo namenili nakupu igrala za otroke.

Ob odprtju je predsednik uprave Petrola mag. Tomaž Berločnik dejal: "Bencinski servisi družbe Petrol že dolg niso več samo postojanke za točenje goriva, temveč so počivališča in postajališča, kjer se lahko vozniki okrepčajo in vmes nakupijo vse nujne potrebščine. Bencinski servis v Velenju sodi med najbolje opremljene in najmodernejše Petrolove bencinske servise."

Župan Mestne občine velenje, Bojan Kontič je ob tej priložnosti povedal: "V Velenju vedno pozdravljamo takšne pridobitve, ki poživijo naše regionalno gospodarstvo in dogajanje. Prepričan sem, da bo ponudba novega bencinskega servisa pozitivno vplivala ne samo na našo občino ampak tudi na širšo okolico."

Poleg najkakovostnejših naftnih derivatov, vključno z novim 100-oktanskim bencinom, ki jih je možno natočiti na treh točilnih otokih, je na bencinskem servisu možen tudi nakup ekološkega avtoplina - utekočinjenega naftnega plina za pogon vozil. Bencinski servis v Velenju je opremljen s sodobno ekološko in varnostno zaščito z zaprtim sistemom točenja goriva, ki vključuje vso najnovejšo merilno in identifikacijsko opremo. Tako je omogočeno pretakanje goriv brez nekontroliranega izpusta hlapov v ozračje. Bencinski servis Velenje II je odprt non stop, 24 ur na dan.

Podrobnosti o vseh Petrolovih bencinskih servisih lahko najdete na www.petrol.si.

* * * * *

Dodatne informacije:
Mag. Aleksander Salkič, odnosi z javnostmi, Petrol d.d., Ljubljana +386 1 47 14 581, 041 789-609
petrol.pr@petrol.si