O-STA

Zaključek izjemno uspešne krvodajalske akcije so danes obeležili predstavniki slovenskih podjetij

"Daruj energijo za življenje!" je najbolj obiskana krvodajalska akcija v zadnjih 10 letih

Ljubljana, 16. junij 2011 - Danes so predstavniki slovenske poslovne javnosti na novinarski konferenci, ki je potekala na Zavodu Republike Slovenije za transfuzijsko medicino, podprli vseslovensko krvodajalsko akcijo "Daruj energijo za življenje!". Kri so darovali predstavniki Ljubljanske Borze d.d., Save d.d., Sintal Koncerna, podjetja Mazda Motor Slovenija, d.o.o. in Studia Marketing JWT. Organizatorji krvodajalske akcije "Daruj energijo za življenje!", ki jo podpira družba Petrol in poteka v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije ter Zavodom RS za transfuzijsko medicino, so akcijo zaključili z nadpovprečnimi in navdušujočimi rezultati. Akcija "Daruj energijo za življenje!" je bila v času trajanja (od 16. maja do 16. junija 2011) najbolj obiskana krvodajalska akcija v zadnjih desetih letih. Samo v mesecu maju je bil obisk za 8 odstotkov višji kot v enakem obdobju lani. V spletno bazo na strani www.daruj-kri.si se je vpisalo 1000 potencialnih krvodajalcev, skupno pa je v času trajanja akcije kri darovalo več, kot 10.000 posameznikov.

Ob zaključku krvodajalske akcije so kri darovali tudi predstavniki slovenskih podjetij mag. Robert Pistotnik, predsednik uprave koncerna Sintal, Andrej Šketa, predsednik uprave Ljubljanske Borze d.d., Marko Štebe, direktor KC strateške nabave pri družbi Sava d.d., Bogdan Žvanut, direktor podjetja Mazda Motor Slovenija, d.o.o., kri pa so skozi celoten potek krvodajalske akcije darovali tudi predstavniki agencije Studio Marketing JWT.

Akcijo so skozi njen celoten potek podprli številni posamezniki, med njimi tudi predstavniki medicinske stroke in medijev. Akcijo so s pozivanjem ali darovanjem krvi podprli znani Slovenci in Slovenke - Jurij Zrnec, Branko Djurič - Ðuro, Marko Potrč, Katarina Venturini, Vinci Vouge Anžlovar, Pavle Ravnohrib, Rok Ferengja iz skupine Rok'n'bend, Aljaž Farasin iz skupine Eroika, Samuel Lucas, Jadranka Juras, Eva Moškon in Marijana Hlebš, Alenka Tetičkovič, Urška Majdič in Sergej Pobegajlo iz skupine Billysi, Regina, Omar Naber, Ivjana Banič, Denis Avdič, predsednik in regionalni kreativni direktor Studia Marketing JWT, Jernej Repovš, Jernej Šugman in Nuša Drašček.

V znak podpore akcije so kri darovali predsednik uprave Petrola, Tomaž Berločnik, minister za zunanje zadeve, Samuel Žbogar, in predsednik Zavoda RS za transfuzijsko medicino, Igor Velušček. Kri so darovali številni zaposleni pri Petrolu, Gregor Podlogar, tudi zaposlen pri Petrolu, je kri daroval že 22-krat - skupno že 11 litrov krvi.

Akcijo so podprle tudi skupine motoristov Rokovnjači, Vaški in Izbrani ter skupina posameznikov, ki se je samoiniciativno organizirala preko družabnega omrežja Twitter.

"Krvodajalska akcija je bila zelo uspešna in upamo, da bomo v tem duhu tudi nadaljevali. Z akcijo smo želeli pridobiti čim več novih krvodajalcev in slovenskemu zdravstvu zagotoviti primerno oskrbo s krvjo," je dejal predsednik uprave družbe Petrol. "Glede na rekordno povišanje darovalcev krvi v mesecu maju, menimo, da nam je to uspelo. Vabimo vas, da se vpišete v spletno bazo krvodajalcev na spletni strani www.daruj-kri.si, kjer so vam na voljo tudi druge informacije o darovanju krvi."

Dodatne informacije:

Žiga Fišer

E: ziga.fiser@petrol.si

T: 01 47 14 546

F: 01 47 14 105

Petrol d.d., Ljubljana

Dunajska 50

1527 Ljubljana