O-STA

Z ustvarjalno energijo zaključili 21. natečaj Otroci odraslim

Ljubljana, 15. junij 2011 - Na Fužinskem gradu se je danes v znamenju ustvarjalne energije s podelitvijo nagrad zaključil 21. natečaj družbe Petrol, Otroci odraslim. Na letošnji projekt pod geslom "Energija za življenje", se je prijavilo preko 1500 otrok in njihovih mentorjev iz vrtcev, osnovnih in srednjih šol ter zavodov iz vse Slovenije. Strokovna žirija je med vsemi prispelimi likovnimi deli nagradila 111 najbolj iskrivih.

K podpori likovne ustvarjalnosti in vzpodbujanju kreativnosti otrok in mladostnikov je Petrol zavezan že 21. leto. Likovne pedagoge, učitelje in vzgojitelje v vrtcih, šolah in drugih zavodih od leta 1990 intenzivno vključuje v projekt, s katerim mlade ustvarjalce spodbuja k izražanju lastnih zamisli skozi različne likovne tehnike in materiale. Da je vrednost in sporočilnost projekta velika, izkazujejo udeleženci, ki jih je vsako leto preko 1500.

Strokovna komisija, ki so jo sestavljali ugledni strokovnjaki s področja likovne pedagogike in predstavniki Petrola, so imeli tudi letos zahtevno nalogo pri izboru nagrajencev. Po več tisoč pregledanih likovnih delih so izbrali 111 umetnin in njihovih avtorjev, ki so letošnjo temo "Energija za življenje" upodobili na najbolj iskriv način. Njihova dela predstavljajo širino idej in interpretacij, s katerimi so na preprost in iskren način prikazali energijo, ki vpliva na njihov vsakdan. V znamenju kreativnosti se je odvila tudi zaključna prireditev. Zbrane goste sta nagovorila člana uprave družbe Petrol, Roman Dobnikar in Janez Živko, skupaj s predsednico komisije, Tonko Tacol, pa so nagrajencem podelili priznanja. Program je popestril nastop pevskega zbora osnovne šole Stična in plesna točka iz plesnega studia Prodance. Kulinarični in umetniški užitki so zbrane čakali tudi ob koncu podelitve. Hiša otrok in umetnosti je za mlade ustvarjalce pripravila štiri umetniške delavnice in lutkovno predstavo, zabavali pa so se tudi v poslikavi telesa. Vsa nagrajena dela so do konca prihodnjega tedna na ogled v dvorani MAO na Fužinskem gradu.