O-STA

Poletje v Celju, knežjem mestu bo ta konec teden v znamenju uličnih gledališčnikov

V Galeriji sodobne umetnosti in v Likovnem salonu Celje se odpira izjemno obsežna razstava Kontinuiteta, v lapidariju Pokrajinskega muzeja Celje pa se pričenja Letni kino pod zvezdami

Celje, 27. junij 2011, Po uspelem koncertu Oliverja Dragojeviča, ki je na Stari grad Celje privabil večtisočglavo množico obiskovalcev in po odličnih predstavah za otroke, ki so se odvijale na različnih mestnih prizoriščih ter še kopici drugih dogodkov, s katerimi so organizatorji poskrbeli za prireditveno dinamiko mesta ob Savinji, bo prihajajoči teden v znamenju gostovanj uličnega gledališča. V goste namreč prihajajo ulični umetniki, ki se predstavljajo v okviru Ane Desetnice, mednarodnega festivala uličnih gledališč, s katerim Zavod Celeia Celje uspešno sodeluje že nekaj let. To bo tudi teden, ko si bodo lahko obiskovalci na Starem gradu Celje ogledali predstavo Celjana, Mihe Alujeviča: "Knezi Celja - Skrivnost gradu Ojstrica".V Celju se bo ponovno odvijala prireditev Z glasbo do vrelišča, ki jo Klub študentov občine Celje že tradicionalno namenja mlajši publiki. Tokrat prihajata v goste priznani glasbeni skupini Las Cuerdas (Slovenija) in Cubismo (Hrvaška). V mestu pa se pričenjajo tudi Poletni glasbeni tečaji Celeia, ki prinašajo nastope odličnih mladih, še neuveljavljenih glasbenikov (trobentarjev, klarinetistov ...), ki v Glasbeni šoli Celje pridobivajo nova znanja pod budnim očem priznanih glasbenih pedagogov: Stanka Arnolda, Jožeta Kotarja idr. Konec tedna vrata odpira tudi Letni kino pod zvezdami, v lapidariju Pokrajinskega muzeja Celje. Predstave se pričenjajo ob 22.00, v primeru slabega vremena se bodo projekcije s 15. minutno zakasnitvijo pričele v Mestnem kinu Metropol. Pred vsako projekcijo bodo na ogled fotografije Agencije Sherpa. Svoje delo bo predstavili: TimE, GrupA in Sherpa. Brezplačne filmske projekcije na prostem se bodo odvijale vse do konca avgusta.

Poletje v Celju, knežjem mestu 2011 je omogočila Mestna občina Celje. Medijska pokrovitelja: Radio Fantasy (ekskluzivni radijski pokrovitelj projekta) in Novi Tednik & Radio Celje (ekskluzivni pokrovitelj projekta v tiskanem mediju). Več o dogajanju na www.celeia.info ter v brezplačnih programskih knjižicah, ki so na voljo v TIC Celje in TIC Stari grad Celje.

V ponedeljek, 27. junija od 18.00 do 19.00 vabljeni na Mestno plažo (v primeru slabega vremena prireditev odpade) na Otroške urice. Prav tako v ponedeljek, 27. junija ob 20.30 v Krčmi Tam Ko Učiri (v primeru slabega vremena prireditev odpade) Poletni večer s Kvintetom Gamma in ob 21.00 na Starem gradu Celje 8 ( v primeru slabega vremena v nadomestnem terminu) gledališka predstava Mihe Alujeviča: "Knezi Celja - Skrivnost gradu Ojstrica". V torek, 28. junija ob 18.00 Lutke vabijo na Mestno plažo (v primeru slabega vremena bo prireditev izvedena naknadno). V četrtek, 30. junija ob 18.00 Lutke vabijo na Mestno plažo (v primeru slabega vremena bo prireditev izvedena naknadno) na ogled predstave Najboljši ciganski muzikant, ki jo izvaja Brigita Leban. Prav tako v četrtek, 30. Junija ob 19.00 pa se v Galeriji sodobne umetnosti Celje in Likovnem salonu Celje, razstaviščih, ki delujeta pod okriljem zavoda Celeia Celje - centra sodobnih umetnosti Celje odpira razstava Kontinuiteta, ki združuje vrsto znanih umetnikov iz Slovenije in tujine, ki se, na sebi lasten način, ukvarjajo z vprašanji vojne, genocida in spomina. V petek, 1. julija ob 19.00 lahko obiskovalci na Mestni plaži (v primeru slabega vremena prireditev odpade) uživajo v Cocktail partyu ali pa si ob 20.00 prav tako na Mestni plaži (v primeru slabega vremena bo prireditev izvedena naknadno) ogledajo vragolije ulične artistke Gospodične Lilipi (predstava Oh, ta ženska, festival Ana Desetnica) in se ob 21.00 v Centru konjeniškega športa Celje pridružijo koncertu skupine Tudo swing night, ki odlično obvlada ritme swinga in glasbo popevke. V soboto, 2. julija ob 11.00 se v galeriji Volk odpira razstava XIII. Tradicionalnega poletnega ex-tempora JSKD OI Celje "Celje v poletnem soncu", prav tako ob 11.00 Lutke vabijo na plažo (v primeru slabega vremena bo prireditev izvedena naknadno), ob 21.00 pa so obiskovalci vabljeni v Atrij Celjskega mladinskega centra (v primeru slabega vremena bo prireditev v dvorani Celjskega mladinskega centra), kjer bosta na prireditvi z Glasbo do vrelišča nastopili slovenska zasedba Las Cuerdas in hrvaška zasedba Cubismo. Ljubitelji gledališča si lahko v soboto, 2. julija ob 21.00 na Starem gradu Celje (v primeru slabega vremena si je prireditev možno ogledati v nadomestnem terminu) ponovno ogledajo predstavo Mihe Alujeviča: Knezi Celja - skrivnost gradu Ojstrica." V nedeljo, 3. julija ob 11.00 bo na Mestni plaži (v primeru slabega vremena bo prireditev izvedena naknadno) ponovno gostovala Ana Desetnica, mednarodni festival uličnega gledališča, tokrat s predstavo Za flašo predaleč. Prav tako v nedeljo, 3. julija so obiskovalci ob 18.00 vabljeni v Glasbeno šolo Celje na zaključni koncert trobentarjev, ki so sodelovali na Poletnih glasbenih tečajih Celeia pod mentorstvom Stanka Arnolda, ali pa si ob 21.o0 na Starem gradu Celje ( v primeru slabega vremena bo prireditev izvedena v nadomestnem terminu) ogledajo še zadnjo poletno ponovitev igre Mihe Alujeviča.

Več info: Snežana Gabrovec, Referentka za prireditve, tel.: 03 42 87 932, mobi: 051 681 990, e-pošta:snezana.gabrovec@celje.si