O-STA

Tržiške poletne prireditve 2011 - za vsakogar nekaj: pridite in poglejte

Tržič, 29. julij 2011

Tržiške poletne prireditve se v avgustu nadaljujejo in poleg uric sprostitve ob koncertih in druženju prinašajo priložnost tudi za slovesno obeležitev obletnice pobratenja Tržiča s francoskim mestom Ste Marie aux Mines. Še vedno velja slogan "Za vsakogar nekaj: pridite in poglejte!"

Avgustovski del programa večernih prireditev na prvi avgustovski petek začenja koncert narodno zabavnega ansambla Veseli Begunjčani, ki ga bo popestril nastop humorista Tilna Artača. Naslednji vikend bo sledil koncert slovenske skupina After 7, ki je prva v Sloveniji, ki je nastala s ciljem poustvarjati bogati glasbeni opus skupine ABBA. Piko na i pa bo koncertu dodala njihova gostja Alenka Godec. Dan zatem v goste prihaja legendarni Sašo Hribar, ki na odru preseneti z iskreno izpovedjo lastne življenjske zgodbe. Sledi vikend izjemnih vokalnih nastopov, saj nas bosta tretji avgustovski vikend razvajala Slovenski oktet, ki ga prav gotovo ni potrebno posebej predstavljati in vokalna skupina iz Toronta Plamen, z legendarno Marijo Ahačič Pollak. Pevke, dekleta slovenskega porekla, živeča v Kanadi, odlikuje srčnost slovenske duše in zagotovo bodo le-to s seboj prinesle tudi v Kulturni center Tržič. Zadnji vikend v avgustu pa bo namenjen obeležitvi 45. obletnice pobratenja Tržiča in francoskega Ste. Marie aux Mines. Dolgotrajno prijateljstvo bomo še utrdili s slavnostno akademijo v Dvorani tržiških olimpijcev ter športnim bojem obeh ekip na XIII. igrah veselja in smeha na Letnem kopališču Tržič. Z izjemo zadnjih dveh bodo prireditve tudi v avgustu gostovale v Kulturnem centru Tržič, za nekatere pa bo treba odšteti nekaj evrov vstopnine.

Otroke bodo razveselili obisk družinskega gledališča Kolenc s predstavo Maček Muri išče kroniko, ustvarjalna likovna delavnica in glasbena predstava Zajček Rudi gre v šolo. Otroške matineje pa bomo zaključili v družbi prijateljev iz Francije in v sodelovanju s francosko govorečo Tržičanko. Spoznali boste za otroke zanimive kotičke Alzacije, se naučili nekaj osnovnih francoskih izrazov, na koncu pa boste še zapeli - po francosko seveda. Za vse otroške prireditve je vstop brezplačen.

Informacije o prireditvah in vstopnice za prireditve z vstopnino lahko dobite v pisarni Turistično promocijskega in informacijskega centra Tržič na Trgu svobode 18, na telefonskih številkah 04 59 71 536 in 051 627 057 ali po elektronski pošti informacije@trzic.si.

Dobrodošli na Tržiških poletnih prireditvah 2011!