O-STA

Pestro avgustovsko prireditveno dogajanje Poletja v Celju, knežjem mestu 2011

Obilica dogodkov za vso družino na Mestni plaži ob Savinjskem nabrežju

Celje, 8. avgust 2011, Pestro avgustovsko prireditveno dogajanje Poletja v Celju, knežjem mestu 2011 bo obiskovalcem tudi v tem tednu ponudilo raznolike prireditve, primerne za vse generacije obiskovalcev. V tem tednu bo pestro prireditveno dogajanje usmerjeno predvsem na zares edinstveno lokacijo Mestne plaže ob Savinjskem nabrežju, ki s svojo lego izjemno domiselno povezuje reko in travnato površino, po horizontali pa sega do otroškega igrišča. V zadnji letih je Mestna plaža postala izjemno priljubljeno zbirališče Celjanov in prepoznavno prireditveno prizorišče na katerem se odvijajo t.i. "mehki performativni " nagovori (ulično gledališče, ustvarjalne delavnice, lutkovne preds tave,zvočne gong kopeli, ples ...). Prireditve, ki se odvijajo na Mestni plaži, so za obiskovalce brezplačne.

Poletje v Celju, knežjem mestu 2011 je omogočila Mestna občina Celje. Medijska pokrovitelja: Radio Fantasy (ekskluzivni radijski pokrovitelj projekta) in Novi Tednik & Radio Celje (ekskluzivni pokrovitelj projekta v tiskanem mediju). Več o dogajanju na www.celeia.info ter v brezplačnih programskih knjižicah, ki so na voljo v TIC Celje in TIC Stari grad Celje.

Danes, v ponedeljek, 8. avgusta med 18.00 in 19.00 na Mestni plaži (v primeru slabega vremena prireditev odpade) Otroške urice. V torek, 9. avgusta lahko med 18.00 in 19.00 v Mestnem parku obiščete brezplačno ure Joge v parku. V sredo, 10. avgusta od 10.00 do 12.00 v Knjižnici pri Mišku Knjižku na Muzejskem trgu Počitnice pri Mišku Knjižku: brezplačne ustvarjalne in zabavne dogodivščine za šolarje in prav tako v sredo, 10. avgusta ob 20.00 na Mestni plaži: Mestna plaža pleše. Priznana plesna pedagoga Polona in Branko Podergajs Siussi bosta obiskovalce tokrat učila osnovnih korakov plesa sirtaki, ki ga bodo lahko zaplesali ob svetovno znani glasbeni uspešnici iz filma Grk Zorba. Plesni večer bo vseboval široko paleto plesnih ritmov za vse starosti. Vstop na plesni večer je prost. V četrtek, 11. avgusta ob 18.00 se lahko ljubitelji rolanja udeležijo brezplačnega dogodka Radia Fantasy Fantasy-u se rola na Mestni plaži. Prav tako v četrtek, 11. avgusta ob 18.00 na Mestni plaži (v primeru slabega vremena bo prireditev izvedena naknadno) najmlajši vabljeni k brezplačnemu ogledu predstave Tri kepice prometa, gledališča KU KUC. V barviti, napeti in smešni predstavi otroci spoznajo predpise, nevarnosti in pravila obnašanja v prometu. Četrtkov obisk prireditev lahko zaključite ob 19.30 z obiskom brezplačnega Četrtkovega besedno - glasbenega večera pred kavarno Osrednje knjižnice Celje na Muzejskem trgu. Petek, 12. avgust ob 19.00 je namenjen obisku Mestne plaže (v primeru slabega vremena prireditev odpade) na kateri se bo odvijal Cocktail party. V soboto, 13. avgusta ob 21.30 bo pestro v Atriju Celjskega mladinskega centra (v primeru slabega vremena bo prireditev v kavarni Celjskega mladinskega centra)kjer se bo na Malem odru odvijal Impro glasbeni večr: Disko po domače, disko malo drugače. Vstop je prost. V ponedeljek, 15. avgusta med 18.00 in 19.00 na Mestni plaži (v primeru slabega vremena prireditev odpade) Otroške urice in 0b 19.00 prav tako na Mestni plaži Zvočna gong kopel. V torek, 16. avgusta ob 18.00 Lutke vabijo na Mestno plažo (v primeru slabega vremena bo prireditev izvedena naknadno) na brezplačen ogled lutkovne predstave Ena majhna pravca, ki je v resnici ljudska pripovedka s Krasa o tetici, ki se sodniku pritoži nad predrzno muho ... Tudi ta konec tedna lahko ljubitelji kino predstav na prostem obiščejo Letni kino pod zvezdami v Lapidariju pokrajinskega muzeja Celje, kjer bo v soboto, 13. avgusta ob 22.00 na ogled komična drama Življenje med vojno. V primeru slabega vremena bo projekcija 15 minut kasneje v Mestnem kinu Metropol.

Na fotografiji odlomek iz predstave teatra KU KUC: Ena kepica prometa (iz arhiva teatra)

Več info: Jerneja Kolar, Referentka za stike z javnostmi in promocijo, tel.: 03 42 87 941, mobi: 051 681 997, e-pošta:novice.zavodceleia@celje.si