O-STA

Približuje se Štimung fest Šmartinsko jezero Celje 2011

V soboto, 3. in v nedeljo, 4. septembra 2011 ob Šmartinskem jezeru glasbeno družabni vikend z narodno-zabavnimi ansambli iz Slovenije in posebnimi sobotnimi gosti iz Avstrije, skupino Global Kryner

Celje, 31. avgust 2011, Zavod Celeia Celje in Mestna občina Celje vabita v soboto, 3. in v nedeljo, 4. septembra 2011 od 15.00 na prvi Štimung fest Šmartinsko jezero Celje 2011. Gre za prireditev, ki bo s svojo vsebinsko podlago ter širino zaznamovala nov trend koncertov na prostem, v smislu celodnevnega druženja z različnimi vzporednimi dejavnostmi.

Vstop za obiskovalce je brezplačen, na prireditev bodo vozili tudi brezplačni avtobusi. Vstopni postaji, kjer bodo na voljo tudi parkirišča, sta Mercator Center Celje in Cerkev Sv. Duh (Nova vas), izstopna postaja je Pušn' šank Pr'Tini. Na prireditvi bodo v soboto, 3. septembra 2011 od 15.00 naprej nastopili priznani slovenski narodno-zabavni ansambli: Harmonikarski orkester Pustotnik, Alpski kvintet, Ansambel Franca Miheliča, Jodel Express, Zoran Zorko & band, Ansambel Svetlin, Veseli svatje, Igor in zlati zvoki, Zapeljivke ter kot posebni gostje skupina Global Kryner iz Avstrije. V nedeljo, 4. septembra 2011 bodo od 15.00 naprej nastopili: Štirje kovači, Vitezi Celjski, Ansambel Unikat, Zaka' pa ne, Trio Pogladič, Ansambel Petka, Hlapci, Domen z Vižarji, Razigrani muzikanti ter folklorne skupine: KD Celjska folklorna skupina; KUD Grifon, Šempeter v Savinjski dolini; Kamnik ter folklorna skupina Gozdar, Črna na Koroškem.

Prireditev bodo oba dneva vodili znani obrazi TV Golica. V soboto, 3. septembra bosta prireditev vodili Jasmina Kandorfer - Čekeliš popoldan in Maja Oderlap zvečer. V nedeljo, 4. septembra bo prireditev popoldan vodila Neža Marolt in zvečer Domen Hren.

Generalni pokrovitelj prireditve je Mestna občina Celje. Medijski pokrovitelj je TV Golica. Medijski pokrovitelj v spletnem mediju je Narodnjak.si.

V priponi posredujemo tudi seznam sponzorjev prireditve.

Vaše akreditacije sprejemamo do petka, 2. septembra 2011 do 12.00 na e-naslov: tic@celje.si.

V soboto, 3. septembra prihajajo v goste člani zasedbe Global Kryner iz Avstrije. Global Kryner so zares unikaten pojav na sodobni glasbeni sceni. Zanje je značilno, da na podlagi pristne, t.i. "oberkrainer" glasbe, ki jo je v svet najbolj suvereno ponesel naš slovenski rojak, Slavko Avsenik, ustvarjajo zanimivo fuzijo jazza, popularne glasbe in kvalitetno odigrane Avsenikove skladbe. Pri vsem tem je zelo pomembno, da gre v primeru skupine za odlično glasbeno podkovane glasbenike, ki so močno navdihnjeni z zgoraj omenjenim žanrom, a tudi s trdimi koreninami v jazzu ter s pevko, ki se s svojim suverenim jazzy-pop vokalom popolnoma poenoti z glasbo, ki jo izvajajo. Skupina je znana po odličnih, domiselnih in natančno izdelanih ter izpeljanih aranžmajih, prav tako pa je zanje značilna izjemno široka paleta in tudi sam izbor pesmi. Na njihovem repertoarju najdemo tako popularne novodobne pesmi tipa Like A Virgin, Private Dancer, funky klasike kot Lady Marmalade, večno zelene melodije kot Over The Rainbow in prav tako tudi zimzelene po pesmi kot je Hey Jude. Glede na njihovo "oberkrainersko" poslanstvo pa, seveda na zanimiv način, vključujejo tudi tipično jodlanje, ki ga odlično izpeljejo skozi pesem 'That's How The Yodel Was Born'. Global Kryner so band, ki zna navdušiti tudi zahtevno glasbeno publiko, saj zares domiselno združuje moderno s tradicionalnim in tako za narodno-zabavno glasbo navduši tudi poslušalca, ki je bil še pred kratkim prepričan, da takšno združevanje ne more roditi sadov. Več o skupini na: www.globalkryner.at

V nedeljo, 4. septembra bo prireditev dopolnjena z nastopi folklornih skupin, v katerih se bodo folkloristi sprehodili iz Prekmurja vse do Primorske, da bi skozi ples opozorili na etnološke podobnosti in različnosti Slovenije.

Oba dneva bodo lahko obiskovalci obiskali vrsto spremljajočih dejavnosti, primernih za vse generacije obiskovalcev. Otroci bodo lahko ustvarjali v ustvarjalnih delavnicah, skakali na napihljivih igralih, na kmečki tržnici se bodo ponujali različni pridelki in polizdelki domačega, slovenskega porekla. Člani Ribiške družine Celje bodo kuhali ribji golaž, predstavljali svojo dejavnost, izvajala pa se bo tudi prodaja kart za ribolov.Oba dneva so obiskovalci vabljeni k obisku pravljične vasice Zelen'dol, ki se nahaja ob obrežju Šmartinskega jezera, na vožnjo z Jezersko kraljico, k obisku čolnarne Muzelj ali pa na sprehod po nabrežju jezera.

LOKACIJA PRIREDITVE:

Prireditveni prostor se nahaja na travnati površini tik ob pešpoti Šmartinsko jezero oziroma neposredno pod lokacijo Pušn šank Pr'Tini Šmartinsko jezero Celje.

AVTOBUSNI PREVOZI NA PRIZORIŠČE

IN OBISK PRIREDITVE SO ZA OBISKOVALCE BREZPLAČNI

Odhodni mesti avtobusa: parkirišče pri Mercator centru Celje, Cerkev Sv. duh - Nova vas

Izstopno mesto: Pušn šank "Pr' Tini"

Vozni red v soboto, 3. 9. 2011: od 14.00 do 02.30

Vozni red v nedeljo, 4. 9. 2011: od 14.00 do 21.00

Več info: Snežana Gabrovec, Referentka za prireditve, tel.: 03 42 87 932, mobi: 051 681 990, e-pošta:snezana.gabrovec@celje.si.