O-STA

Destinacija DEŽELA CELJSKA na 44.MOSu!

MOS 2011, Hala K, stand: 20

Predstavitev na MOSu je del projekta "Regionalna destinacijska organizacija DEŽELA CELJSKA

RDO DEŽELA CELJSKA - Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje:

" Da turizem res združuje in povezuje, smo pokazali že z lansko skupno predstavitvijo 21ih občin (Celje, Laško, Dobrna, Vojnik, Štore, Zreče, Slovenske Konjice, Vitanje, Vransko, Braslovče, Tabor, Polzela, Prebold, Žalec, Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Rogatec, Podčetrtek, Kozje, Šentjur, Dobje) kot destinacije DEŽELA CELJSKA, letos se nam pri predstavitivi pridružuje tudi destinacija SAVINJSKO ŠALEŠKO (Gornji grad, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Rečica ob Savinji, Šmartno ob Paki, Solčava, Šoštanj, Velenje). S celovitim nastopom zaokrožujemo skupno turistično ponudbo celotne Savinjske regije na letošnjem 44. Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju.

Predstavitev na 44.MOSu je del promocijskih aktivnosti, ki jih Zavod Celeia Celje izvaja v okviru projekta " RDO DEŽELA CELJSKA" za katerega so odobrena nepovratna finančna sredstva EU, natačneje iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Na skupnem razstavnem prostoru se bo v času 44.MOSa, od srede 7.9.2011 do srede 14.9. samostojno predstavilo več kot 50 turističnih ponudnikov destinacije DEŽELA CELJSKA, ki bodo skozi inovativne nastope predstavili svojo turistično ponudbo. Pestro dogajanje na sejemskem prostoru je rezultat aktivnega sodelovanja v projektu DEŽELA CELJSKA in dokazuje, da je povezovanje v turizmu ključnega pomena in da v turizmu "ni meja". Skupaj zmoremo več, skupaj lahko ponudimo boljšo kvaliteto turistične ponudbe in večjo zadovoljstvo do gosta.

Zaradi ogromnega interesa po aktivnem nastopu s strani turističnih ponudnikov v okviru projekta RDO DEŽELA CELJSKA, smo se odločili, da sejemske dneve razdelimo na " subregijske " dneve.

V četrtek, 8.9. se predstavlja subregija OSREDNJE CELJSKO (Celje, Laško, Štore, Vojnik in Dobrna), ki bo obiskovalcem sejma ponudila: degustacije iz piknik košar in vzdušje pravljičnih hišk Zelen'dola ob Šmartinskem jezeru, osvežitveno limonado iz Celjske koče ter bob kart vožnjo za 1 EUR, domače dobrote iz Eko kmetije Tauses (Laško), prikaz izdelave rož iz krep papirja (Kranceljpintarica Marica), prikaz izdelave lecta in pokušino medenih izdelkov Čebelarstva in lectarstva Šolar (Laško), degustacijo vin društva vinogradnikov Polič (Štore), izdelke iz jabolk Primoža Krofliča (Štore), društvo kmetic META iz Vojnika bo postreglo z domačimi dobrotami, unikatni izdelki iz blaga Taja design (Vojnik). Glasbena atrakcija bo nastop PIHALNEGA ORKESTRA ŠTORSKIH ŽELEZARN, ljudske psemi pa bo zapel AKTIV KMEČKIH ŽENA iz Dobrne. Turistično ponudbo Celja in Laškega bodo predstavili turistični informatorji Zavoda Celeia Celje in STIKa Laško.

Petek, 9.9. bo obarvan z " dobrim počutjem ", predstavljajo se namreč: Terme Dobrna z prikazom masaž in promocijo novega časopisa, Rimske terme z posebno ponudbo ugodnosti za obiskovalce: karta za savno ali bazen: 1+1 gratis, Terme Olimia z posebno animacijo - zvočna gong kopel in kuponi ugodnosti za obiskovalce, Unitur Zreče bo poskrbel za posebno atrakcijo - dve promotorki bosta s poslikavo na telesu promovirali now welness center in Karto 99 - sezonska karta za smučanje na Rogli s posebnimi ugodnostmi (30% popust pri koriščenju savne, bazena ali sankališče Zlodejevo in gratis nočno smučanje).

Sobota, 10.9. je namenjena predstavitvi DRAVINJSKE subregije (Slovenske Konjice, Vitanje, Zreče). Obiskovalce bodo razvajali s pokušino in prodajo izdelkov iz borovnic izdelovalca Gorjup, medenimi izdelki čebelarstva Žvikart, g. Martin Mumelj bo prikazal izdelovanje cokel. O ostalih novostih turistične ponudbe območja bodo obiskovalce seznanili promotorji LTOja Zreče in TICa Slovenske Konjice.

Nedelja, 11.9. pripada OBSOTELJU (Kozje, Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Rogatec, Podčetrtek), ki bo razvajalo predvsem "okuse" obiskovalcev. Pekli bodo jabolčni "štrudl" in vabili na Praznik Kozjanskega jabolka. Z kulinaričnimi dobrotami društva kmetic AJDA bodo obiskovalce vabili v Šmarje pri Jelšah, v Rogaško Slatino pa bodo vabili Društvo vinogradnikov Rogaška Slatina z vrhunsko ponudbo lokalnih vin in društvo Gaja z domačimi pekovskimi dobrotami. Ostalo turistično ponudbo bo predstavil Javni zavod za turizem Rogaška Slatina. Unikatno kulturno turistično ponudbo občine Rogatec bodo prikazali z rokodelskimi učno doživljajskimi delavnicami (zapestnice, trakovi in pletenje torbic ). Podčetrtek se bo predstavil s kutlruno turistično ponudbo in prikazom igranja golfa A GOLF. Za predstavitev celotne turistične ponudbe bo skrbela informatorka Razvojne agenciej Sotla.

Ponedeljek, 12.9. bo na razstavnem prostoru zopet zadišalo, tokrat po " SPODNJESAVINJSKI" subregiji. Obiskovalci bodo spoznali hmeljarskega starešino in princeso, lahko bodo degustirali in kupili različne dobrote: domači namazi (Kmetija Weiss), sir in mlečni izdelki (Kmetija Podpečan), domač kruh, pašteta, domače dobrote (Ribnik pri Lisjaku, Kmetija Laznik, Izletniška kmetija Potočnk), dimljene posrtvi, ribje namaze, ribiško pivo iz kmetije Cokan in ribnika Steska, Kulinarika Podpečan bo pripravila " fingefood" s poudarkom na hmelju in pivu, Etnološko društvo Hmeljarska vas bo ponudila hmeljevo žganje, hmeljev kruh in domače pecivo, Kmetija Košec lešnike, TD Šempeter pa "peklensko" vodo iz Jame Pekel. Na obisk pride tudi Gora oljka z jabolčnim zavitkom. Gostilna Grof bo nudila namaze in pijačo, gostilnica in kavarna Malteza z gradu Komenda vas bo razvajala z grajskim štrudlom in rumenim muškatom. Hotel Žalec vas bo z mini casinojem popeljal v svet igralništva in zabave. Sodeloval bo tudi Center varne vožnje Vransko in Muzej motociklov s svojo promocijo. Za predstavitev celotne turistične ponudbe bo skrbela informatorka Zavoda za kulturo, šport in turizem Žalec.

V Torek, 13.9. je dan namenjen "gospodarstvu". RAZVOJNA AGENCIJA SAVINJSKE REGIJE bo organizirala REGIONALNI DAN. V okviru Regionalnega dne bosta, poleg poslovnih srečanj, potekali dve predstavitvi, in sicer Najboljši projekt Savinjske regije za leto 2010 in Predstavitveni Katalog Savinjske regije. Najboljši projekt Savinjske regije za leto 2010 bo predstavljal enega izmed najboljših dvanajstih regijskih projektov v Sloveniji in se bo potegoval za Slovensko regionalno nagrado 2010 na "Slovenskih regionalnih dnevih" 27. in 28. oktobra 2011 v Lipici. Predstavitveni katalog regije bo oblikovan kot Osebna izkaznica Savinjske regije. V informativnem prikazu, fotografiji in besedi, bo predstavljena Savinjska regija, preko raznovrstnih področij, ki so za regijo pomembne ali ji dajejo specifičnost. Izdelek, z zgoščeno predstavitvijo, bo namenjen promociji regije.

Isti dan, po 13. uri se bo predstavilo KOZJANSKO (Šentjur, Dobje) z aktualnim projektom Traditional and Wild v okviru programa Srednja Evropa, novo zloženko Od Rifnika do Rifnika, prihajajočimi prireditvami kot so 60 let Planinskega društva Šentjur, Ipavčevi kulturni dnevi in 3. Slomškov simpozij, programi izletov po Kozjanskem in tabori za otroke, z moderno ponudbo Wellness centra ASPARA in ponudbo domačih dobrot: suhomestani izdelki eko kmetije Jenšterle, Rosanda Ploštajner bo ponudila pražene oreščke, marmelade, jurkin in jabolčni sok, mlince in domače rezance. Dobrinske predice pa bodo demonstrirale, kako so včasih predli ob kolovratu.

Za dodatne informacije o sejemski predstavitvi smo vam na voljo. Kontakt: Urša Dorn, Svetovalka za turizem, ursa.dorn@celje.si, 041 608655.

Pri organizaciji in koordinaciji sejemske predstavitve so sodelovali tudi projektni partnerji, navedeni z logotipi spodaj.

Hvala za pozornost, se vidimo na 44. MOSu!

S spoštovanjem,

Mag. Milena Čeko Pungartnik,

RDO DEŽELA CELJSKA - Zavod Celeia Celje