O-STA

Odpravljanje bolečega zdravljenja zobnih kanalov

Odpravljanje bolečega zdravljenja zobnih kanalov

Razkrivamo najpogostejše mite

Po anketi instituta Emnid so lepi zobje zelo pomembni kar 81 odstotkom 2000 anketirancev. Vendar se vsako leto izpuli na milijone zob, pogosto brez potrebe. Večina ljudi pa se ne zaveda, da bi njihove zobe lahko ohranili - s sodobnim načinom zdravljenja zobnih koreninskih kanalov. "Žal še vedno kroži veliko napačnih govoric," so v intervjuju rekli predstavniki Evropskega endodontološkega društva (ESE). Najpogostejše napačne predstave so naslednje:

Zdravljenje zobnih kanalov je mučenje

Ali je kakršno koli zdravljenje zob boleče, je odvisno od anestetikov; ti pa so vedno na voljo in se jih lahko zagotovi. Pri tem se zdravljenje zobnih kanalov nikakor ne razlikuje od rutinske zalivke.

Zdravljenje zobnih kanalov naredi zob mrtev

Čeprav se živčno tkivo in vnetje znotraj zoba odstrani, to ne vpliva na trpežnost zoba. Z ohranitvijo zoba zavarujemo druge zobe in čeljusti, obenem pa tudi sposobnost žvečenja - in lahko obdržimo lep nasmeh. Z dobro ustno higieno in skrbjo za zobe se zob z zapolnjeno korenino lahko ohrani še leta.

Zobje postanejo krhki

Zgradba zoba ostane nespremenjena. Vendar pa je zaradi izgube vsebine zoba pred in med zdravljenjem zobnega kanala potrebno primerno obnoviti vrh zoba. Zob bo zato lahko naknadno potreboval krono ali delno krono.

Nizka stopnja uspešnosti

Raziskave kažejo, da v primerih, ko se zdravljenje zobnih kanalov izvaja v skladu z določenimi postopki zdravljenja, lahko preživi tudi preko 90 odstotkov zdravljenih zob. Predpogoj pa je, da je zobozdravnik primerno usposobljen in da je na voljo dovolj časa, saj je lahko zdravljenje zobnega kanala pogosto dolgotrajen postopek.

www.e-s-e.eu

Slike: http://tinyurl.com/4xlt9qz

Kontakt za medije

LEWIS PR

Katrin Zwingmann

+49 (0)211 522 946 0

katrinz@lewispr.com