O-STA

Novice iz LGL

Spoštovani,

iz Lutkovnega gledališča Ljubljana vam z veseljem sporočamo, da je za nami izrazito uspešen teden, vreden medijske pozornosti.

Napolnili smo ga z dvema premierama, dvema obnovitvima starih uspešnic in dvema nagradama. Obnovili smo dve uspešnici za najmlajše, nagrajeni LALANIT v Kulturnici in VILO MALINO Svetlane Makarovič na Velikem odru. Na Malem odru je doživela premiero LAILA, avtorski projekt Martine Maurič Lazar in Gregorja Lorencija, v Vrtcu pod Gradom pa TACAMUCA Svetlane Makarovič, ki je tokrat zasnovana kot predstava "Iz kovčka", kar pomeni, da lahko pride do vsakega otroka. Tudi do gluhonemih, saj snovalcema in izvajalcema predstave, Ireni Zubalič Žan in Karlu Brišniku, pomagajo tri tolmačice, ki njune besede prevajajo v jezik gluhih.

Konec tedna smo zaključili na referenčnem evropskem Mednarodnem lutkovnem festivalu v Zagrebu - 44. PIF, ki se je v nedeljo, 11. 9. 2011, zaključil s podelitvijo festivalskih nagrad in predstavo IZGUBLJENI TON Z. Grabnar Kogoj in P. Kusa, ki je nastala v produkciji LGL.

Predstava LGL ŠTIRJE MUZIKANTI je v družbi lutkovnih predstav iz vsega sveta, ki so bile uvrščene v tekmovalni program, prejela dve nagradi:

Martina Maurič Lazar, Polonca Kores, Gašper Malnar in Miha Arh so prejeli NAGRADO ZA SKUPINSKO ANIMACIJO IN IZVAJANJE GLASBE,

otroška žirija pa ji je podelila še NAGRADO ZA NAJBOLJŠO PREDSTAVO V CELOTI.

Naslednji teden nas čakajo gostovanja po domačih in tujih festivalih: Bienale Ustanove lutkovnih ustvarjalcev v Mariboru (Štirje muzikanti, Prepovedane ljubezni, Love Dolls), Mednarodni lutkovni festival Spetaculo Interesse v Ostrawi na Češkem (Prepovedane ljubezni), Pikin festival v Velenju (Mala in velika Luna) ter Črnuški spetember (Mali bober in odmev).

V petek ob 20.00 ne zamudite ogleda predstave za odrasle Love Dolls.