O-STA

Novi član uprave Telekoma Slovenije je Zoran Janko

Ljubljana, 26. okrobra - Nadzorni svet Telekoma Slovenije je na današnji seji za novega člana uprave, pristojnega za področje financ, imenoval Zorana Janka. Na javni razpis za člana uprave se je sicer prijavilo dvanajst kandidatov, nadzorni svet je na predstavitev povabil 3 kandidate. Člani nadzornega sveta so kandidaturo Zorana Janka soglasno podprli. Zoran Janko je bil dosedanji direktor Sektorja za nabavo in logistiko ter pred združitvijo obeh največjih družb iz skupine glavni izvršni direktor družbe Mobitel.

Predsednik nadzornega sveta Telekoma Slovenije mag. Tomaž Berginc je ob imenovanju poudaril, da so bili pred odgovorno izbiro. "Pri odločitvi so prevladali znanja, tako s področja financ kot kontrolinga, izkazana operativnost, premišljenost in odločnost, dosedanji uspehi in bogate izkušenje Zorana Janka na vodstvenih in vodilnih mestih v Skupini Telekom Slovenije, ki jih skupina v tem gospodarske trenutku najbolj potrebuje", je dodal Tomaž Berginc.

Zoran Janko je bil rojen leta 1952, študiral je ekonomijo. Leta 1977 se je zaposlil v podjetju Emona, kjer je do leta 1993 opravljal funkcije vodje deviznega poslovanja, pomočnika direktorja Emone interne banke, direktorja financ Emona Holding ter nazadnje direktorja Emone Holding. Za tem je 2 leti preživel na SKB Trading v Ljubljani kot direktor financ. Zoran Janko se je Mobitelu pridružil leta 1996 in je ves čas vodil področje financ, računovodstva in kontrolinga. Marca 2010 je kot glavni izvršni direktor prevzel vodenje družbe Mobitel, od združitve Telekoma Slovenije in Mobitela pa je vodil sektor za nabavo in logistiko.

-###-