O-STA

Podeljene nagrade natečaja M:Windows Phone 7

Ljubljana, 28. oktober 2011 - V četrtek, 27. oktobra, so bile podeljene nagrade natečaja M:Windows Phone 7, ki je potekal v organizaciji Microsofta Slovenije in Mobitela. V imenu organizatorjev sta nagrajencem čestitala Martin Pregl, tehnološki strokovnjak, Microsoft Slovenije, ter Niko Kušar, vodja Službe za tržno komuniciranje, Telekom Slovenije.

V prostorih multimedijskega centra Kiberpipa na Kersnikovi v Ljubljani je v četrtek, 27. oktobra, ob 18. uri potekala slavnostna podelitev nagrad natečaja M:Windows Phone 7. Natečaj sta organizirala Microsoft Slovenija in Mobitel, z željo spodbuditi in podpreti domače znanje, ki lahko pomembno prispeva k razvoju sodobnih mobilnih telekomunikacij.

Zmagovalci natečaja M:Windows Phone 7 so prejeli glavne nagrade, in sicer so avtorji najboljših aplikacij osvojili 5.000 evrov za prvo mesto, 2.000 evrov za drugo ter 1.000 evrov za tretje mesto. Nagrajencem sta denarne nagrade izročila Martin Pregl, tehnološki strokovnjak, Microsoft Slovenija, in Niko Kušar, vodja Službe za tržno komuniciranje Telekoma Slovenije.

Prvo nagrado natečaja M:Windows Phone 7 je osvojila aplikacija za pregledovanje muzejev in kulturnih dogodkov Museums Mobile (avtor Sašo Zagoranski, Semantika, d. o. o.), na drugo mesto se je uvrstil pomočnik pri naročanju hrane na dom Dostavi.si (avtor Gašper Šetinc), na tretje mesto pa lokalni vodič po mestnih avtobusih Ljubljana Bus (avtor Aleš Rosina).

Hkrati so razvijalci zmagovalnih aplikacij v posameznih kategorijah za nagrado prejeli pametni telefon Windows Phone 7, ki so jim jih predali predstavniki podjetij podpornikov natečaja HTC, LG, Samsung in Dell. V kategoriji Poslovne aplikacije so tako nagrade prejeli avtorji aplikacij Toshl (Andraž Logar, 3fs, d. o. o.), Monitor (Tjaša Havnik), QR Scanner (Matjaž Kofol, Avivo, d. o. o.) in Dostavi.si (Gašper Šetinc). V kategoriji Informativne aplikacije so bili nagrajeni avtorji najboljših aplikacij Museums Mobile (Sašo Zagoranski, Semantika, d. o. o.), Odpiralni časi (Strelovod, d. o. o.), Prva pomoč (Jan Kokalj) ter Ljubljana Bus (Aleš Rosina). V kategoriji Igre so bile kot najboljše izbrane aplikacije Brain battle (Dušan Škerget), Twinoo (Žiga Hajdukovič, Razum), Funky calories (Jure Žove) in Morse code monkey (Matjaž Kofol, Avivo, d. o. o.).

Strokovna komisija, v kateri sta bila tudi Boštjan Stražar, organizator natečaja v Microsoftu Slovenija, in Goran Arsenijevič, organizator natečaja v družbi Telekom Slovenije, je izbrala tudi najboljšo idejo za mobilno aplikacijo, in sicer "Penetrating text" Stanislava Šlivića, ki bi uporabnikom zagotovila varno uporabo sporočil SMS in e-pošte med hojo.

Informacije o poteku nagradnega natečaja M:Windows Phone 7 so na voljo na spletnem mestu Tehnik - http://tehnik.mobitel.si/.

-###-