O-STA

Nexans je dobil 75 milijonov evrov vredno pogodbo za dobavo električnih in oskrbovalnih kablov in dodatkov za Statoilovo naftno in plinsko ploščad Åsgard v Norveškem morju

2. november 2011

PARIZ - (BUSINESS WIRE) - Regulatorske novice:

Dobavljeni kabli bodo del večjega podmorskega projekta stiskanja plina na ploščadi Åsgard

Nexans (Pariz:NEX), vodilni strokovnjak med proizvajalci kablov po vsem svetu, je dobil 75 milijonov evrov vredno pogodbo s Statoilom za oblikovanje, izdelavo in dobavo 165 kilometrov statičnih in dinamičnih električnih oskrbovalnih in električnih kablov ter dodatkov za naftno in plinsko ploščad Åsgard v Norveškem morju.

Nexansove specializirane proizvodne enote na Norveškem - Halden, Rognan in Namsos - in v belgijskem Charleroiju bodo sodelovale pri izvedbi tega kompleksnega podmorskega projekta. Nexans bo dobavil štiri dolžine električnega kabla in električnega oskrbovalnega kabla, vsakega 40 kilometrov, dve dolžini dinamičnega električnega oskrbovalnega kabla in 2,3 kilometra standardnega servisnega oskrbovalnega kabla.

Ragnvald Graff, direktor prodaje in marketinga v diviziji za energijo pri Nexans Norway pravi: "Pridobitev tega projekta električnih oskrbovalnih kablov, ki je del širšega Statoilovega projekta, je res priznanje naši tehnologiji in izdelkom. V tem projektu bo Nexans v tesni navezi s Statoilom nadgrajeval inovativnost in tehnologijo, da zadosti potrebam tega zahtevnega projekta."

Naftna in plinska ploščad Åsgard

Naftna in plinska ploščad Åsgard leži v Norveškem morju približno 200 kilometrov od obale osrednje Norveške. Dobavlja okoli 28 milijard kubičnih metrov plina in 14 sodčkov kondenzata, kar je enako kot 220 milijonov sodčkov naftnih ekvivalentov.

Naftna in plinska ploščad Åsgard je sestavljena iz plovnega proizvodno-skladiščnega in raztovornega objekta Åsgard A, plovne pol-potopne ploščadi za proizvodnjo plina Åsgard B, in plovnega objekta Åsgard C, ki se uporablja za hrambo plinskega kondenzata (lahka nafta).

Podmorski ploščadi Midgard in Mikkel, ki sta povezani z Åsgard B, izgubljata pritisk potreben za dovajanje tokov iz svojih vrelcev do plovne pol-potopne ploščadi za proizvodnjo plina Åsgard B. Statoil namerava uporabiti podmorski kompresijski sistem, da izkoristi še preostale rezerve iz teh ploščadi.

Električni oskrbovalni kabel

Električni oskrbovalni kabel, ki ga je razvil Nexons, združuje funkciji električnega in oskrbovalnega kabla, s čimer omogoča dobavo visoke napetosti pri podmorskih projektih. Električni oskrbovalni kabli so sestavljeni iz številnih jeklenih cevi, elementov iz steklenih vlaken, signalnih kablov za potrebnih za nadzor, pa tudi iz izoliranih električnih jeder, vse iz Nexansovih lastnih tovarn. Električni oskrbovalni kabel močno zniža stroške prevoza in inštalacije, saj ni potrebe po ločenem prevozu električnih in kontrolnih oskrbovalnih kablov.

O Nexansu

Prosimo obiščite www.nexans.com

Kontakti:

Nexans

Mediji

Céline Révillon

Tel. : +33 (0)1 73 23 84 12

Celine.revillon@nexans.com

ali

Odnosi z vlagatelji

Michel Gédéon

Tel.: +33 (0)1 73 23 85 31

Michel.gedeon@nexans.com

Vir: Nexans