O-STA

ADAPT-DES ugotavlja, da je stopnja tromboze žilne opornice pri pacientih z visoko trombocitno reaktivnostjo, izmerjeno s sistemom VerifyNow, približno štirikrat višja

Stopnje trombocitne reaktivnosti bistveno povezane z izidi v tridesetih dneh v najobsežnejši nedavni študiji trombocitne reaktivnosti

SAN DIEGO--(BUSINESS WIRE)-- Accumetrics, Inc., ki je razvil VerifyNow® System, prvi hiter in enostaven sistem "testiranja ob pacientu" za merjenje visoke trombocitne reaktivnosti na številne antitrombocitne agense, je danes objavil, da pacienti z visoko trombocitno reaktivnostjo, npr. visokimi PRU vrednostmi izmerjenimi s testom Accumetrics VerifyNow P2Y12 Test, izkazujejo v povprečju štirikrat višjo stopnjo tromboze žilne opornice v primerjavi s pacienti brez visoke trombocitne reaktivnosti, kot je razvidno iz ADAPT-DES registra. Tridesetdnevni rezultati iz 8.500+ registra pacientov so bili predstavljeni danes na 2011 TCT konferenci v San Franciscu. VerifyNow P2Y12 Test se uporablja za merjenje ravni blokade P2Y12 receptorja in antitrombocitnega učinka zdravil kot sta klopidogrel in prasugrel (Plavix® and Effient®).

"Tromboza žilne opornice je redek, a usoden dogodek, ki grozi pacientom po postopku vstavljanja žilne opornice," je povedal Dr. Paul Teirstein, predstojnik kardiologije na kliniki Scripps Clinic, La Jolla, Kalifornija. "Ti zadnji podatki nam sporočajo, da je velik del teh dogodkov mogoče pripisati trombocitni reaktivnosti," je dodal. "Testiranje trombocitne reaktivnosti je vir dodatnih informacij, ki nam kot zdravnikom omogočajo razumeti učinke zdravljenja in pripomorejo k našim prizadevanjem, da bi zmanjšali tveganje za trombozo žilne opornice pri teh pacientih."

Ugotovitve v ADAPT-DES so skladne z ostalimi nedavnimi objavami, vključno z GRAVITAS farmakodinamično analizo1 in z meta-analizo testiranja2 trombocitne reaktivnosti na 3.000+ pacientih, ki sta pokazali na pomembno povezavo med trombocitno reaktivnostjo in ponavljajočimi se srčno-žilnimi dogodki. Pred kratkim objavljena posodobitev smernic3 2011 ACCF/AHA/SCAI PCI zagotavlja smernice za odločanje, pri katerih pacientih je testiranje smiselno, ter o možnosti zdravljenja pacientov z visoko trombocitno reaktivnostjo na klopidogrelu.

"V letu 2011 smo videli izjemen porast potrditve klinične vloge testiranja trombocitne reaktivnosti," je povedal predsednik in izvršni direktor podjetja Accumetrics Timothy I. Still. "Z letošnjo vključitvijo testiranja trombocitne funkcije v štiri ločene klinične smernice ter z vstopom v obdobje generičnega Plavix-a v ZDA obstaja še večja potreba po informacijah, ki bodo zdravnikom omogočile izbiro stroškovno učinkovitih strategij zdravljenja ob hkratnem zagotavljanju najvišje stopnje kakovosti zdravstvene nege."

O podjetju Accumetrics

Podjetje Accumetrics si prizadeva za napredek pri medicinskem razumevanju trombocitne fukcije in izboljšanje kakovosti zdravljenja pacientov, ki prejemajo antitrombocitno terapijo, z zagotavljanjem splošno dostopnih diagnostičnih testov za hitro oceno trombocitne funkcije.

VerifyNow System iz podjetja Accumetrics je prva hitra in enostavna platforma, ki pomaga zdravnikom določiti posameznikov odziv na številne antitrombocitne agense. Z vključitvijo vseh glavnih antitrombocitnih zdravil, vključno s produkti z aspirinom, odobrenimi s strani FDA, P2Y12 inhibitorji (npr. prasugrel (Effient®) in klopidogrel (Plavix®)) in GP IIb/IIIa inhibitorji (npr. ReoPro® in Integrilin®), VerifyNow System zagotavlja dragocene informacije, ko omogočajo zdravnikom, da sprejmejo informirano odločitev glede zdravljenja. VerifyNow P2Y12 Test je obširen krvni test, ki se uporablja v laboratorijih ali ob pacientu za merjenje ravni blokade trombocitnega P2Y12 receptorja. Indiciran je tudi izven ZDA za oceno tveganja ponavljajočih se dogodkov pri pacientih s srčno-žilnimi obolenji. VerifyNow System uporabljajo zdravniki v več kot 700 ustanovah v ZDA ter v več kot 70 državah po vsem svetu, kjer se predpisujejo antitrombocitna zdravila z namenom preprečevanja trombotičnih dogodkov, kot sta srčni infarkt in kap. Za več informacij o podjetju in njegovih proizvodih obiščite www.accumetrics.com.

Accumetrics logotip in VerifyNow sta registrirani blagovni znamki podjetja Accumetrics, Inc. ReoPro je registrirana blagovna znamka podjetja Centocor, Inc. Integrilin je registrirana blagovna znamka podjetja Millennium Pharmaceuticals. Plavix je registrirana blagovna znamka podjetja sanofi-aventis. Effient je registrirana blagovna znamka podjetja Eli Lilly and Company.

1 Price, MJ. et al Circulation. 2011;124:1132-1137

2 Brar, S et al. J Am Coll Cardiol 2011;58:1945-54

3 Levine, GN. et al. J. Am. Coll. Cardiol. objavljeno na spletu 7, 2011

Kontakti

Jakob Jakobsen

310-309-1003 (Pisarna)

310-409-5351 (Mobilni telefon)

jjakobsen@biosector2.com

or

Timothy I. Still

Predsednik in izvršni direktor

Accumetrics

858-404-8260

press@accumetrics.com

Vir: Accumetrics, Inc.

Powered by Business Wire

To objavo si lahko ogledate na spletu na:

http://www.businesswire.com/news/home/20111109006822/en