O-STA

Sporočilo za javnost

V Tekstini, tekstilni industriji d.d. iz Ajdovščine po petih mesecih ugotavljajo, da njihovo poslovanje poteka v skladu s zastavljenimi načrti za leto 2001. Proizvodni in prodajni rezultati so v primerjavi z enakim obdobjem lanskega leta bistveno boljši. Trenutno kupcem dobavljajo tkanine za sezono jesen-zima 2001-2002, na tržišču že uspešno prodajajo kolekcijo pomlad –poletje 2002, v njihovem razvojnem oddelku pa je v polnem teku izdelava kolekcije za jesen – zimo 2002-2003 s katero bodo prišli na tržišče 1. septembra 2001. Kot proizvajalcu visokomodnih tkanin za moške srajce ter ženska in otroška lahka oblačila, je pravočasna in modna kolekcija za uspeh na tržišču in popolnitev proizvodnih kapacitet še kako pomembna.

Uspešno izvajajo tudi zastavljeni investicijski program za leto 2001 v višini 330 milijonov tolarjev v modernizacijo tkalnice, barvarne in adjustirnice. V hiši že čaka na montažo dvanajst visokoproduktivnih tkalskih statev italijanskega dobavitelja Vamatex. Poleg povišanja kapacitet za 30.000 tekočih metrov mesečno, jim bo ta investicija omogočila tudi tkanje najzahtevnejših visokomodnih bombažnih tkanin za moške srajce.

V 400 članskem kolektivu se zavedajo vseh težav, ki pestijo tekstilno industrijo. Svoj obstoj vidijo v modni ter visokokakovostni proizvodnji, v trdem delu pa tudi v skromnosti in odrekanju zaposlenih. Njihova vizija je postati vrhunski proizvajalec zgoraj opredeljenega proizvodnega programa v Sloveniji in biti prepoznaven tekmec na zahodnoevropskem trgu.