O-STA

13. neformalno srečanje o asfaltu in bitumnih: Lignit v prahu je nizkocenovno gorivo za asfaltno industrijo

Rheinbraun Brennstoff GmbH na 13. neformalnem srečanju o asfaltu in bitumnih v Sloveniji predstavlja inovativne energetske rešitve

Köln - Na 13. neformalnem srečanju o asfaltu in bitumnih, ki bo potekal 24. in 25. novembra 2011 na Bledu, bo Rheinbraun Brennstoff GmbH (RBB) predstavil inovativne energetske koncepte, ki temeljijo na uporabi lignita v prahu. RBB namerava razširiti mednarodno prodajo in pridobiti nove stranke v Sloveniji.

V nemški asfalterski industriji se je lignit v prahu v več kot dvajsetih letih uporabe dokazal kot zanesljiva sestavina, sedaj pa ga uporabljajo v okoli 60 odstotkih vseh tovarn. Za stranke so odločilne prednosti dolgoročne nabavne pogodbe, ki zagotavljajo visoko stopnjo gotovosti glede načrtovanja in stroškov za energijo, ki niso povezani z negotovimi cenami naftnih derivatov na svetovnem trgu. "Lignit v prahu ni le precej cenejši kot naftno olje," pravi Richard Dietze, dipl. ing., vodja prodaje pri RBB, "ampak so stroški zaradi nabavnih pogodb predvidljivi tudi na dolgi rok."

Cenovna stabilnost in visoka zanesljivost dobave zagotavljata prednost lignitu v prahu

Dobava s tovornjakom ali vlakom je cenovno učinkovita tudi pri velikih razdaljah, zato se obseg strank vedno bolj širi tudi na mednarodnem nivoju. RBB tako dostavlja lignit v prahu tovarnam v Franciji, državah Beneluksa, na Poljskem in v Romuniji. V prihodnosti pa namerava RBB v svoj nabor strank dodati še tovarne asfalta v Sloveniji. Potrebne investicije za silos, dozirnico in gorilnik - okoli EUR 300.000 za tovarno - se v povprečju amortizirajo v enem letu in tako zagotavljajo znatne prihranke pri stroških.

Podjetje RWE Power AG letno izdela okoli 4 milijone ton proizvodov iz lignita za potrebe industrije, ki jih po svetu trži njihova podružnica RBB. Med dvodnevnim dogodkom na Bledu lahko obiskovalci kolokvija na stojnici RBB dobijo dodatne informacije o prednostih in možnih uporabah lignita kot prenosnika energije ter individualne nasvete iz prve roke.

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani www.braunkohlenenergie.de.

Kontaktna oseba:

Rheinbraun Brennstoff GmbH

Jürgen Bauer

organizacni slozka

Havlickova 114,

CZ-266 01 Beroun

Tel. +420-311610048

Faks +420-311610046

Mobitel +49-162-2624024

Elektronska pošta: ju.bauer@rwe.com