O-STA

Telekom Slovenije prvi pri nas s TV-programom Minimax

Ljubljana, Budimpešta, 17. novembra - Telekom Slovenije je danes v sodelovanju s Chello Central Europe kot prvi v Sloveniji uvedel otroški program Minimax. Minimax je v celoti v slovenščino sinhroniziran program, namenjen otrokom med drugim in štirinajstim letom starosti, ki ga v drugih državah srednje Evrope poznajo že vrsto let in je med najbolj gledanimi programi družin z otroki.

Minimax je prvi tematski otroški TV-program v srednji Evropi. Njegov neverjetni uspeh temelji na dejstvu, da predvaja izključno raznovrstne visoko kakovostne, priljubljene in nenasilne, otrokom prijazne vsebine. Odkar je zaživel, se je Minimax hitro razširil v enajst držav, in sicer na Madžarsko, Češko, Slovaško, Hrvaško, Kosovo, v Romunijo, Črno goro, Bosno in Hercegovino, Srbijo in Makedonijo. Sedaj smo ga dobili tudi v Sloveniji. Minimax je danes dosegljiv v sedmih jezikih in doseže več kot deset milijonov gospodinjstev.

"Zelo smo veseli, da je Minimax sedaj dosegljiv tudi v Sloveniji. Upamo, da bo tudi v Sloveniji postal tako uspešen in popularen kot v drugih državah. Sodeč po zanimanju za otroške televizijske programe, bo Minimax kmalu postal vodilni igralec pri zagotavljanju takih vsebin pri vas," pravi Levente Màlnay, glavni izvršni direktor Minimaxove materinske družbe Chello Central Europe s sedežem na Madžarskem.

Simon Furlan, direktor Sektorja za produktno vodenje v Telekomu Slovenije k temu dodaja: "Številni naši mlajši uporabniki že poznajo najbolj znane junake Minimaxovih risank. K nam prihajajo v slovenskem jeziku, kar je naša velika priložnost, da še poglobimo stike z našimi uporabniki. Chello Central Europe je bil že doslej naš pomemben poslovni partner in res smo veseli, da nam odslej zagotavlja še kakovosten in poučen otroški program, ki ne pozna kompromisov in je v celoti namenjen našim najmlajšim." Irena Battelino iz službe za zakup vsebin pa pravi: "V resnici smo ponosni, da nam je na sorazmerno majhnem trgu uspelo zagotoviti program, ki je v celoti sinhroniziran v slovenščino. Tako možnost imajo po navadi le večji trgi. Jezik je pomemben del vsake kulture in res smo lahko zelo zadovoljni, da našim otrokom predstavljamo vsebine, pripravljene in namenjene prav njim, v materinem jeziku. Prepričani smo, da bo Minimax obogatil našo ponudbo in prispeval k lojalnosti naših kupcev."

Skrivnost Minimaxovega uspeha je v njegovi družini prijazni, nenasilni in izobraževalni usmeritvi. Hkrati zagotavlja zabavno in varno okolje za otroke in starše. Minimax je privlačen in zaupanja vreden program, ki pomaga otrokom k duševni in čustveni rasti. Med najbolj priljubljene zvezde tega kakovostnega programa, ki so znane po celem svetu, sodijo Tomaž in prijatelji, Graditelj Bob/Mojster Miha, Fifi in Cvetličniki, Artur, Franklin in prijatelji, Bibi in Tina ali Jakers!

-###-

________

O Chello Central Europe

Chello Central Europe je usmerjen v vsebinske znamke v srednji Evropi. Njegov trenutni nabor programov v regiji vključuje Sport1, Sport2, SportM, Filmmuzeum, Minimax, Megamax, Spektrum Home, TV Paprika, Zone Romantica, Zone Europa, Club TV in (joint venture z) MGM. Chello Central Europe je poslovna enota Chellomedie, ki je mednarodni oddelek za vsebine družbe Liberty Global Inc.