O-STA

SiOL TV ima štiri nove programe

Ljubljana, 17. novembra - Telekom Slovenije pod svojo blagovno znamko oziroma storitvijo SiOL TV danes poleg otroškega programa Minimax uvaja še tri druge nove programe. Gre za specializirani filmski program CineStar TV, ki z Minimaxom sodi v Standardno programsko shemo SiOL TV, ter za programa v visoki ločljivosti Food Network HD in iConcert HD, ki bosta na voljo v dodatku HD.

CineStar TV je specializiran filmski program, ki je kot prvi domači filmski kanal na Hrvaškem začel oddajati junija 2009. CineStar TV je v kratkem času postal najbolj gledan filmski kanal na Hrvaškem. Kanal je zasnovalo podjetje Blitz film in video distribucija, ustanovljeno leta 1992, ki se je v osemnajstih letih dela na trgu razvilo v vodilnega distributerja filmskih vsebin, ne le na območju Hrvaške, temveč v vseh državah nekdanje Jugoslavije. Distributer Blitz film in video je del skupine Blitz, ki ima svoja podjetja v domala vseh državah v regiji (Blitz Slovenija, Blitz Bosna in Hercegovina, Millenium Film v Srbiji in Črni gori) in je solastnik verige kinematografskih multipleksov CineStar, vodilnega kinematografskega prikazovalca na Hrvaškem. Na CineStar TV so na voljo specializirane in lokalizirane filmske vsebine različnih žanrov, pa tudi ekskluzivne oddaje o novih filmih, ki jih vrtijo ali jih bodo še vrteli v kinu, intervjuji in zvezdniško dogajanje.

Food Network HD je eden izmed najbolj priljubljenih programov, ki gledalcem ponuja mešanico kuharskih oddaj, kuharskih tekmovanj, zabave in svežih idej za življenje, in bo zadovoljil tako kuharske navdušence kot najširši krog gledalcev.

iConcert HD pa je edinstven program, ki je usmerjen izključno na glasbene dogodke v živo najboljših mednarodnih glasbenikov. iConcerts je bil izbran za najboljši glasbeni kanal leta 2010. Priboril si je največ avtorskih pravic za koncerte v živo na svetu in je vodilni HD TV-program, namenjen živi glasbi. Z oddajanjem je začel junija 2006.