O-STA

Destinacija Dežela celjska" išče priložnost na francoskem trgu

Zavod Celeia Celje je kot REGIONALNA DESTINACIJSKA ORGANIZACIJA DEŽELA CELJSKA organiziral in izvedel sejemsko predstavitev destinacije DEŽELA CELJSKE na turističnem sejmu SITV (Salon International du Tourisme et des Voyages) od 11.11.-13.11.2011.

Celje, 18. november 2011, Zavod Celeia Celje, nosilec regionalne destinacijske organizacije Dežela celjska je organiziral in izvedel sejemsko predstavitev destinacije DEŽELA CELJSKE na turističnem sejmu SITV (Salon International du Tourisme et des Voyages), ki se je odvijal v francoskem Colmarju od 11.11. do 13.11.2011. Destinacija DEŽELA CELJSKA, ki zaokrožuje skupno turistično ponudbo 21. občin savinjske regije (Celje, Laško, Dobrna, Vojnik, Štore, Zreče, Slovenske Konjice, Vitanje, Vransko, Braslovče, Tabor, Polzela, Prebold, Žalec, Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Rogatec, Podčetrtek, Kozje, Šentjur, Dobje), postaja prepoznavna tudi na evropskem turističnem trgu. Po uspešni predstavitvi na 44. MOS-u v Celju, v mesecu septembru, kjer je Zavod Celeia Celje kot RDO DEŽELA CELJSKA prejel zlato priznanje za celovit nastop turistične ponudbe, se je destinacija predstavila v Franciji na turističnem sejmu SITV, ki se je odvijal od 11.11. do 13.11.2011. Tovrstne sejemske predstavitve še dodatno utrjujejo programski koncept, ki temelji na skupnem sodelovanju in trženju bogate ponudbe destinacije, katerih odlični rezultati se kažejo tudi v praksi.

Na devetih kvadratnih metrih razstavnega prostora destinacije DEŽELA CELJSKA so se aktivno predstavila tudi v destinacijo vključena zdravilišča. Obiskovalcem sejma so se zdravilišča predstavila z bogato in pestro ponudbo novoletnih paketov in aktualno ponudbo za leto 2012. Promocijo zdravilišč so izvajali ga. Maja Jahn za Thermano Laško, ga. Mojca Matko za Terme Olimia, ga. Brigita Trantura za Terme Dobrna, ga. Tatjana Koražija za Terme Zreče in g. Damjan Merc za Terme Rogaška in Lotus Terme. Poleg zdraviliške ponudbe se je promovirala tudi ostala ponudbe destinacije. Predstavniki destinacije so bili navdušeni nad visoko izraženim povpraševanjem obiskovalcem po aktivnih doživetjih v naravi, gradovih, pristni in domači kulinariki ter kolesarjenju in pohodništvu.

V treh dneh sejma se je ponudba destinacije DEŽELA CELJSKA predstavila med skoraj 500 razstavljavci na 13. 500 kvadratnih metrih sejemske površine. Predstavnike destinacije je navdušila izjemno dobra obiskanost sejma, ki ga je v treh dneh obiskalo okrog 30.000 obiskovalcev, kar je Zavod Celeia Celje utrdilo v prepričanju, da je bila odločitev za sodelovanje na sejmu pravilna. Na odličen obisk sejma nedvomno vpliva tudi lega mesta Colmar, kjer se sejem odvija, saj mesto leži na meji med Nemčijo, Švico in Francijo. Večini francoskih obiskovalcev so se tako pridružili tudi sosedje: Nemci in Švicarji, ki so se z velikim zanimanjem ustavljali ob našem razstavnem prostoru. Ugotovili smo, da ogromno ljudi Slovenijo pozna, vendar ne poznajo dejstva, da je Slovenija zelo hitro dostopna in odlično obvladljiva turistična destinacija, ki za obisk ne potrebuje aviona in daljšega planiranja, ampak lahko do nje pridejo na enostaven, hiter in varen način z avtomobilom oz. cestnim vozilom.

Ugotavljamo, da je francoski trg zelo zainteresiran za Slovenijo kot turistično destinacijo. Potencialni gostje so tako izkazali velik interes za sproščujoče počitnice na podeželju, s poudarkom na dodatni ponudbi, ki jo ponuja okolica (zdravilišča, pohodništvo ipd.). Destinacija Dežela celjska je bila tudi edina slovenska turistična destinacija na sejmu, kar pomeni, da je naša predstavitev tudi orala slovensko predstavitveno ledino. Želimo si, da bi se v prihodnje v Colmarju predstavljajo še več slovenskih ponudnikov, saj menimo, da je prihodnost v skupnih nastopih na evropskih turističnih trgih. RDO Dežela Celjska bo nadaljevala s promocijskimi aktivnostmi na francoskem trgu tudi v letih 2013 in 2013, v okviru projekta "RDO DEŽELA CELJSKA", ki se delno sofinancira tudi iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

V priponi prilagamo tudi fotomaterial

Na fotografiji: Ekipa Dežele celjske v Colmarju (arhiv Zavoda Celeia Celje)

Več info: Urša Dorn, Svetovalka za turizem, tel.: 03 42 87 135, e-pošta:ursa.dorn@celje.si