O-STA

GIA je ustvarila aplikacijo Diamond 4Cs za iPad

22. november 2011

Interaktivno orodje ustvarjeno za raziskovanje in izobraževanje

CARLSBAD, Kalifornija - (BUSINESS WIRE) - GIA (Gemološki inštitut Amerike) z najnovejšo tehnologijo skuša pritegniti uporabnike in jih poučiti o barvi, čistosti, rezu in teži diamantov v karatih (v angleščini so to štirje C-ji: Color, Clarity, Cut in Carat weight). Novo GIA 4Cs aplikacijo (app) za iPad je že možno brezplačno prenesti z iTunes.

GIA, ki je ustvarila ocenjevalna sistema 4C in mednarodni ocenjevalni sistem za diamante (International Diamond Grading System™), je neodvisna organizacija, katere poslanstvo je ohranjanje zaupanja javnosti v drage kamne s pomočjo laboratorijskih storitev, izobraževalnih programov in znanstvenih dognanj.

Aplikacija 4C vsebuje video in interaktivna orodja, ki uporabniku pojasnijo, kako GIA ocenjuje diamante po lestvici 4C. Aplikacija pojasni lestvice GIA za barvo, čistost in rez ter kako te ocene vplivajo na vrednost diamanta. Aplikacija tudi pojasni izvor karatnega sistema in poda informacije o fluorescenci diamantov, njihovi obdelavi in sintezi.

S pomočjo interaktivnih orodij lahko uporabniki raziskujejo:

Spremembe barve diamantov po barvni lestvici GIA D-to-Z

Tipične nečistoče z GIA lestvice čistoče

Anatomijo diamanta in kako različni parametri vplivajo na oceno reza

Kako se velikost diamanta spreminja z njegovo težo v karatih in primerjajo velikosti različnih diamantov

Sestavo cenilnega poročila GIA za boljše razumevanje elementov v GIA poročilih

Rubrika "My Diamond Wish List" (Moj seznam želja) uporabnikom omogoča enostaven pregled nad diamanti, ki so si jih že ogledali ali želeli kupiti. Uporabniki lahko vnesejo in shranijo pomembne podatke o diamantu, vključno s številko njegovega poročila, podatki o barvi, čistosti, rezu in teži diamantov v karatih (4Cs) in ceno, kot tudi njegovo sliko ter naslov in kontaktne podatke prodajalca. Če ima diamant izdelano GIA poročilo, bo to dodano avtomatično iz baze poročil (GIA Report Check).

Aplikacija tudi omogoča neposreden dostop do baze poročil, zavarovane internetne baze cenilnih poročil GIA. Uporabniki lahko preverijo pristnost vsebine poročila GIA in si ogledajo PDF verzijo poročila - neposredno na svojem iPodu - z enostavnim vnosom številke poročila GIA in teže v karatih.

Format za iPhone in poenostavljena kitajska verzija aplikacije bosta prav tako kmalu na voljo na iTunes.

Aplikacija GIA 4Cs za iPad je že na voljo na iTunes.

O GIA

Gemološki inštitut Amerike (GIA), neodvisna in neprofitna organizacija, velja za vodilno svetovno avtoriteto na področju gemologije. GIA, ki je bil ustanovljena leta 1931, svoje strokovno znanje posreduje naprej v obliki najbolj priznanega izobraževanja na svetu. V začetku petdesetih let prejšnjega stoletja je GIA ustvarila svojo slavno lestvico 4Cs, ki ocenjuje barvo, čistost, rez in težo. Leta 1953 je inštitut ustvaril mednarodni sistem International Diamond Grading System™, ki ga danes priznavajo praktično vsi zlatarji po svetu.

Inštitut je predan poslanstvu ohranjanja zaupanja v drage kamne in nakit skozi raziskave, izobraževanje, gemološke laboratorijske storitve in razvoj inštrumentov ob tem pa vseskozi vzdržuje najvišje standarde integritete, izobraževanja, znanosti in profesionalnosti. GIA lahko obiščete na www.gia.edu.

Fotografije/multimedijska galerija: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=50081556&lang=en

Kontakti

GIA

Jessica Sachariason

predstavnica za odnose z javnostmi

760-603-4197

Jessica.sachariason@gia.edu

Vir: Gemological Institute of America