O-STA

PA NE SPET RISANKEEEEE!

Projekcija kratkega animiranega filma Zlati želod in predstavitev projekta v Mestnem kinu Metropol v Celju

Celje, 25. novembra 2011, Zavod Celeia Celje - Celeia center sodobnih umetnosti vabi v torek, 29. novembra 2011 ob 16.00 v Mestni kino Metropol Celje na projekcijo kratkega animiranega filma Zlati želod, ki je rezultat delavnice Pa ne spet risankeeee!

Delavnica, na kateri so sodelovali Marija Fijavž, Neli Zlatoper, Marija Belcer, Nika Založnik, Justi Orlčnik, Matilda Navodnik, Simon Macuh, Ana Podgoršek, Ivan Goršič, Justa Kolar, Rojk Štupar, Alisa Kiker, Urška Založnik, Andreja Džakušič, Željka Vovk je potekala v začetku meseca novembra v Likovnem salonu v Celju in se tvorno vključila kot lastna zgodba v okvir razstave Pripovedi v nastajanju, ki jo je za Center sodobnih umetnosti Celje pripravil kurator Juan de Nieves. Animacija je nastala v organizaciji Društva likovnih umetnikov Celje in sodelovanju s skupino za samopomoč starejšim "Iskrice" Celje, Centrom sodobnih umetnosti Celje ter Mestnim kinom Metropol. Projekt podpira Javni sklad RS za kulturne dejavnosti Slovenije. Vstop je prost!

Delavnica je bila zasnovana na načelu vzpostavljanja prav posebne skupnosti, kjer je medsebojno sodelovalo več starostnih generacij. Tako je delo zaznamoval toleranten in odprt dialog otrok in starejših, ki so skupaj iskali inovativen in ustvarjalen pristop v seznanjanju z medijem animacije. Pri uprizoritvi zgodbe so si udeleženci izmenjevali različne izkušnje, saj je bila naloga zastavljena tako, da je predvidela pestrost socialnih, kulturnih in tehničnih elementov dela, kjer je vsakdo lahko pokazal drugim, kar je znal in vedel. Poseben poudarek delavnice je bil na prenosu znanja, izkušenj in tradicije starejših na mlajšo generacijo ter obratno.

Več info: Jani Pirnat, kustos, tel: +386 (0)3 42 65 162, +386 (0)41922782