O-STA

Mednarodni svet nogometa je prišel na Dunaj

Kot predstavnik Avstrijske nogometne zveze in član upravnega odbora fundacije Euro-Sportring se je Alfred Ludwig 29. novembra na Dunaju sestal z vodilnimi predstavniki zveze. Med njimi so bili predsednik fundacije in nekdanji generalni sekretar združenja evropskih nogometnih zvez UEFA Gerhard Aigner, poslovni vodja fundacije Frank Oudt in visoki delegati nogometnih zvez Češke, Madžarke, Slovenije in Slovaške.

Euro-Sportring, ki je bil ustanovljen leta 1960, sedaj vsako leto z organizacijo ljubiteljskih nogometnih in rokometnih turnirjev, na katerih lahko ekipe preskusijo svoje športne zmogljivosti, združi več kot 8.000 klubov iz celotne Evrope. Ombudsman te dobrodelne fundacije za Srednjo Evropo, Christian Faltermeier, v teh srečanjih najvišjega kova vidi priložnost za nadaljnjo profesionalizacijo in širjenje dejavnosti fundacije: "Naša omejitev je zanos avstrijskih in srednjeevropskih ekip, ki jih bomo v prihodnje podpirali še močneje. V glavnih telesih fundacije imamo nekaj pravih zvezd, kot so na primer Gerhard Aigner in njegovi kolegi na eni strani ter neverjetno predane ekipe, trenerji, starši in predvsem igralci na drugi. To pa nam omogoča najboljšo osnovo za prirejanje še večjega števila turnirjev. V Avstriji bo leta 2012 devet turnirjev, na Češkem pet, na Poljskem en in na hrvaškem dva turnirja v popularnih športih.

Euro-Sportring poleg tega poseben poudarek daje še izboljševanju pogojev za mednarodni dekliški nogomet. S ciljnimi pristopi in partnerstvi, ki bi lahko obrodila sadove še pred koncem leta 2011, bo fundacija poskušala izkoristiti zanos, ki je v Srednji Evropi našel zagon z letošnjim svetovnim prvenstvom v ženskem nogometu v Nemčiji.

Predanost Gerharda Aignerja, predsednika fundacije Euro-Sportring, ima povsem razumljivo ozadje: "Nogomet živi zaradi milijonov ljudi, ki ga spremljajo v svojem prostem času. Ti ljudje so osnova in resnična moč nogometa. Pri tem pa ne ciljam samo na igralce in trenerje, ampak tudi na prostovoljne delavce na terenu, moške in ženske, ki zastonj delajo na vratih ali organizirajo catering ter nenazadnje starše, ki sploh dovolijo otrokom, da se priključijo kakšni zvezi.

In samo zaradi teh nogometnih navdušencev lahko Euro-Sportring deluje tako uspešno. Vsi ti ljudje pomagajo pri širjenju takšne ideje o športu, in to je nekaj neverjetnega kar podpiram z vsem srcem."

Za več fotografij obiščite: http://www.apa-fotoservice.at/galerie/2566

Kontakt: Christian Faltermeier (ombudsman)

Fotografija na začetku članka (od leve proti desni): Gerard van Kersteren (Euro-Sportring Central Europe Advisory Board), Alfred Ludwig (Director-general Austrian Football Association), István Huszár (Hungarian Football Association), Frank Oudt (General Manager Euro-Sportring Foundation), Matjaž Jakopič (Slovenian Football Association), Gerhard Aigner (Chairman Euro-Sportring Foundation), Horst R. Schmidt (Board Member Euro-Sportring Foundation), Jozef Záhorský (Slovakian Football Association), Rudi Baťa (Euro-Sportring Central Europe Advisory Board), Christian Faltermeier (General Manager Euro-Sportring Central Europe).