O-STA

Predstavitev poklicev diplomantov Univerze v Novi Gorici

Nova Gorica, 2. december 2011

Karierni center Univerze v Novi Gorici pripravlja dogodek z naslovom "Predstavitev poklicev diplomantov Univerze v Novi Gorici". Namen srečanja je delodajalcem iz različnih sektorjev in področij, podrobneje predstaviti poklice, za katere izobražujemo na Univerzi v Novi Gorici, predstaviti možne oblike sodelovanja, vzpostaviti nove in okrepiti obstoječe vezi z delodajalci iz različnih sektorjev. Med drugim je namen srečanja, da se snovalci študijskih programov spoznamo s potrebami, ki dejansko obstajajo v praksi. Na ta način bodo naši diplomanti stopali na trg dela bolje pripravljeni in okrepljeni s pravimi znanji ter praktičnimi izkušnjami.

Študijski programi, ki se izvajajo na Univerzi v Novi Gorici so inovativni, moderni in interdisciplinarni. Izvajajo se v tesni povezavi z raziskovalno dejavnostjo na univerzi in z razvojnimi oddelki v industriji, kar omogoča dobro seznanjenost študentov s praktičnim delom. Naše študente in diplomante želimo dobro pripraviti in usposobiti za delo v praktičnem okolju in se zavedamo, da je vključenost v praktično delo tokom študijskega procesa ključnega pomena. Ravno na tej točki je sodelovanje z raznimi institucijami, podjetji, zavodi ključnega pomena za pridobivanje praktičnih znanj. Delodajalcem želimo študijske programe približati in podrobneje predstaviti ter se seznaniti z njihovimi kadrovskimi potrebami, saj je sodelovanje z zunanjimi organizacijami ključno pri ohranjanju visoke kvalitete študija in dobre zaposljivosti diplomantov.

Predstavniki fakultet in šol bodo podrobno predstavili poklice, kompetence in znanja, ki jih imajo diplomanti oziroma magistranti naslednjih študijskih programov: diplomirani okoljski tehnolog in magister okoljskih ved, diplomirani fizik in magister fizike, diplomirani gospodarski inženir in magister gospodarski inženir, diplomirani inženir vinogradništva in vinarstva, diplomirani slovenist, diplomirani zgodovinar ter magister jezikoslovja, magister slovenistike in Master of Arts in Migration and Intercultural Inegration, sledila bo kratka predstavitev podiplomskih študijskih programov.

Dogodek bo potekal v ponedeljek, 5. decembra 2011 ob 9.uri v prostorih Univerze v Novi Gorici na Vipavski 13 v Novi Gorici (Rožna Dolina).

Dodatne informacije: Andreja Leban, T: 05 3315 397, E: andreja.leban@ung.si

Andreja Leban