O-STA

Vabilo na novinarsko konferenco

Nova Gorica, 6. december 2011

Univerza v Novi Gorici je partnerica v mednarodnem konzorciju univerz, ki so pripravile Evropski magistrski študijski program Migracije in medkulturni odnosi (European Master in Migration and Intercultural Relations), katerega je Evropska komisija lani uvrstila v elitni program sodelovanja in izmenjave študentov in profesorjev Erasmus Mundus.

Evropska komisija je izmed 180 prejetih prijav izbrala 29 študijskih programov, ki so se začeli izvajati v akademskem letu 2010/2011. Evropskemu magistrskemu študijskem programu Migracije in medkulturni odnosi bo zaradi odličnosti predlaganega programa in sodelujočih univerz v obdobju šestih let za izvedbo programa namenila najmanj 2.5 milijona evrov. Inovativnost študijskega programa pod vodstvom Univerze v Oldenburgu (Nemčija) je predvsem v sodelovanju štirih evropskih in treh afriških univerz. Sodelujoče evropske univerze so: Univerza v Novi Gorici (Slovenija), University of Stavanger (Norveška) in University of South Bohemia (Czech Republic), sodelujoče afriške univerze pa Ahfad University for Women (Sudan), Makerere University Kampala (Uganda) in Mbarara University of Science & Technology (Uganda).

Na Univerzi v Novi Gorici bi radi program in možnosti štipendiranja študentov predstavili širši javnosti, saj vpis poteka le še do 31. decembra 2011.

Vabimo vas na novinarsko konferenco, kjer bomo predstavili Evropski magistrski študijski program Migracije in medkulturni odnosi (Erasmus Mundus) Fakultete za humanistiko.

Na novinarski konferenci bodo prisotni:

- prof. dr. Danilo Zavrtanik, rektor Univerze v Novi Gorici

- doc. dr. Katja Mihurko Poniž, dekanja Fakultete za humanistiko Univerze v Novi Gorici

- prof. dr. Marina Lukšič Hacin, direktorica Mednarodnega študijskega programa 2. stopnje Migracije in medkulturni odnosi

- prof. dr. Mirjam Milharčič Hladnik, predavateljica na Mednarodnem študijskemprogramu 2. stopnje Migracije in medkulturni odnosi

Novinarska konferenca bo potekala v četrtek, 8. decembra 2011 ob 9.30 uri, v sejni

dvorani Univerze v Novi Gorici, Vipavska 13, Rožna Dolina.

Vljudno vabljeni!

Dodatne informacije: Andreja Leban, T: 05 3315 397, E: andreja.leban@ung.si