O-STA

Revolucija v minimalno invazivni slikovni diagnostiki: GE Healthcare napovedal nov način intervencijske slikovne diagnoze

Kot prvi tovrstni sistem discovery IGS 7301 združuje prednosti talnih in stropnih slikovnih sistemov in omogoča predvidljive in natančne možnosti pozicioniranja ter tako dostop do pacientov "kot nikoli doslej"

RSNA 2011

CHICAGO - GE Healthcare bo na znanstvenem srečanju RSNA 2011 predstavil discovery IGS 730, prvi intervencijski rentgen sistem, oblikovan z namenom združitve prednosti talnih in stropnih sistemov. Discovery IGS 730 odlikujejo lasersko vodena tehnologija gibanja na premičnem žerjavu, ki omogoča predvidljive in natančne premike, tehnologija wide bore 3D za enostavno pridobivanje 3D podatkov in več kot 20 naprednih aplikacij, s čimer je sistem pripravljen za novo dobo intervencijskih postopkov. Pomembnost pričujoče inovacije na področju intervencijske slikovne diagnostike primerjajo z izumom tehnologije ravnih zaslonov.

"Naš cilj je bil, da kot prvi pridemo do rešitve, ki odpravi kompromise, v katere so bile naše stranke doslej primorane pri izbiri med intervencijskimi slikovnimi sistemi. Splošno gre pri tehtanju med stropnimi in talnimi sistemi, za kompromise med dostopom do pacienta in pretokom zraka v sobi ter sterilnostjo, medtem ko izbira med fiksiranimi enotami in mobilnimi C-ročicami pomeni kompromise med kakovostjo slik in mobilnostjo. Zdaj imajo specialisti in kirurgi, ki izvajajo kompleksne minimalno invazivne postopke, na voljo popolnoma novo kategorijo slikovnega sistema, ki odpravlja potrebo po kompromisih: discovery. Pri GE Healthcare menimo, da ima GE discovery IGS 730 potencial za revolucijo na področju intervencijskega slikanja," je povedal Hooman Hakami, predsednik in izvršni direktor podjetja GE Healthcare Interventional Systems.

Discovery IGS 730 je revolucija na področju slikovne diagnostike. Ni ne talni ne stropni sistem, a omogoča poln dostop do pacienta brez potrebe po namestitvi sistema nad njim. Odlikuje ga mobilnost C-ročice a tudi moč in kakovost slik, značilna za fiksirane sisteme. Lasersko voden in motoriziran žerjav ustvari intervencijske pogoje brez meja. Omogoča popoln dostop do pacienta in neomejene možnosti za ustavljanje, pri čemer zagotavlja sterilne pogoje za fleksibilno in varno okolje operacijske sobe. Edinstveni žerjav je opremljen z novo širokokotno tehnologijo, ki omogoča ostre kote in enostavno pridobivanje 3D podatkov, posebej pri večjih pacientih.

C-ročica sistema discovery IGS 730 je nameščena na napredno vodeno vozilo (advanced guided vehicle - AGV), motoriziran in popolnoma mobilen sistem. Ker je voden na laserski način, se lahko AGV prosto premika s položaja za slikanje v mirovanje ali ven iz telesa, pri čemer uporablja vnaprej določene točke in tako zagotavlja popoln dostop do pacienta. Discovery IGS 730 ima tudi funkcijo, ki omogoča hitro in enostavno, z žerjavom obvladano gibanje stran od pacienta. Gibanje je predvidljivo, natančno in enostavno, s čimer sta omogočena popolna kontrola in pozicioniranje tekom celotnega postopka. Točke mirovanja in razdalje za umik je moč prilagoditi različnim konfiguracijam operacijskih sob.

"Moj prva misel je bila, da nam bo ta sistem omogočil načine dostopa do pacientov, ki jih doslej nismo imeli. Dotična enota odpravlja omejitve talnih kot tudi stropnih sistemov, brez da bi izgubila katere od njihovih prednosti," je povedal dr. Hal Folander, predsednik oddelka za radiologijo v bolnišnici Sv. Luka in vodja radiološke sekcije zveze Health Network v Pensilvaniji, ki je sodeloval pri simulacijah za preizkušanje sistema discovery IGS 730. "Potem ko sem 25 let sodeloval pri raziskovanju in razvoju izdelka tega tipa, lahko rečem, da gre verjetno za enega najbolj revolucionarnih intervencijskih projektov, ki sem jim bil priča. Ta inovacija bo za intervencijske postopke enakovrednega ali celo večjega pomena kot izum tehnologije ravnih zaslonov."

Ob tem, da je mobilen, discovery IGS 730 odlikuje več kot 20 naprednih aplikacij. Med njimi je nova aplikacija wide bore 3D, ki omogoča enostavno pridobivanje 3D podatkov, vključno s težje dostopnimi anatomskimi področji, kot so robovi jeter pri onkoloških postopkih za jetra, ali koža pri postopkih z iglo, ki so vodeni prek slike.

"S pomočjo discovery IGS 730 bodo zdravniki lahko na novo odkrivali prostor in gibanje in ob tem koristili vse napredne slikovne zmožnosti vrhunskih intervencijskih sistemov GE," je povedala Chantal Le Chat, generalna direktorica sektorja za intervencijsko radiologijo pri GE Healtcare.

GE Healthcare na srečanju RSNA 2011

Konferenca Radiološke severnoameriške radiološke zveze, ki jo vsako leto gosti Chicago, je forum za predstavitev najnovejših inovacij na področju slikovne diagnostike. Če ste med udeleženci konference, prosimo, obiščite GE Healthcare, katerega stojnica ima številko 3335 in se nahaja v južni dvorani McCormick Place. GE Healthcare bo med konferenco, ki traja en teden, širil novice in informacije s pomočjo naslednjih digitalnih platform:

Paket informacij za novinarje: http://newsroom.gehealthcare.com/press-kits/ge-healthcare-at-rsna-2011/

Twitter: Follow @GEHealthcare and our hashtag #GERSNA

YouTube channel: http://www.youtube.com/gehealthcare

Flickr: http://www.flickr.com/people/gehealthcare/

Obvestilo urednikom

Fotografije, video material in dodatne vsebine bodo na voljo na spletu po 13.00 po lokalnem času na naslovu: http://newsroom.gehealthcare.com/discovery.

O podjetju GE HEALTHCARE

GE Healthcare razvija transformativne medicinske tehnologije in storitve, ki oblikujejo novo dobo v skrbi za paciente. Naše bogate izkušnje s slikovno diagnostiko in informacijsko tehnologijo, sistemi nadzorovanja pacientov, odkrivanjem zdravil, biofarmacevtsko tehnologijo, izboljšavami učinkovitosti in storitvami za operativne rešitve našim strankam omogočajo, da več ljudem po svetu zagotavljajo boljše varstvo za nižjo ceno. Poleg tega se povezujemo z vodilnimi akterji na področju zdravstva in se trudimo zagotoviti spremembo v globalni politiki, ki je potrebna za uspešen premik k trajnostnim sistemom zdravstva.

Naša vizija "zdrave domišljije" za prihodnost pomeni povabilo svetu, naj se nam pridruži na našem potovanju, na katerem nenehno razvijamo inovacije, osredotočeni na nižanje stroškov, večanje dostopnosti in na izboljšanje kakovosti po vsem svetu. GE Healthcare, ki ima sedež v Veliki Britaniji, je del skupine General Electric Company. Zaposleni GE Healthcare po svetu predano služijo zdravstvenim delavcem in njihovim pacientom v več kot 100 državah. Več informacij o podjetju GE Healthcare je na voljo na naslovu www.gehealthcare.com.

Novice so na voljo na http://newsroom.gehealthcare.com.

Discovery IGS 730 je še v postopku 510(k) registracije pri Ameriškem uradu za prehrano in zdravilo in ni na voljo v ZDA.

Kontakti

GE Healthcare

Holly Langdon, +1-414-429-6998

holly.langdon@ge.com

Vir: GE Healthcare