O-STA

Prijazni gostitelji: hotelirji v Tokiu so na vrhu, Ljubljana pa se je uvrstila med najboljših 5

Nürnberg, 8. December 2011 - Britanci so izjemno vljudni, Kitajska pa velja za deželo nasmehov. Za bivanje v hotelih pa so si takšen sloves prislužile druge države. Takšne so ugotovitve najnovejše raziskave spletne strani hotel.info. Spletna stran hotel.info [ www.hotel.info ], kjer lahko brezplačno rezervirate nočitve v več kot 210.000 hotelih po vsem svetu, si je podrobneje ogledala ocene več kot štirih milijonov svojih strank, ki so ocenjevale prijaznost in strokovno usposobljenost hotelskega osebja.

Rezultat: najprijaznejše hotelsko osebje se nahaja v Tokiu, Ljubljana pa je v primerjavi z glavnimi mesti s celega sveta dosegla uvrstitev med prvih pet. London in Peking pa sta dokazala, da imata možnost zlesti višje po lestvici.

Najprijaznejša hotelska postrežba je v Tokiu

Pri primerjavi mest iz celega sveta je prvo mesto zasedel Tokio. Japonska prestolnica se je z občutno prednostjo in številom točk 8,62, ki jih je dosegla pri ocenjevanju prijaznosti in strokovne usposobljenosti osebja, uvrstila pred drugouvrščenimi Helsinki. Ljubljana je dosegla 8,30 točke, kar je glavnemu mestu Slovenije omogočilo uvrstitev na peto mesto. Tudi hotelsko osebje na Dunaju in v Bernu je izjemno ustrežljivo in odlično poskrbi za želje svojih gostov. Gostje so glavni mesti Avstrije in Švice uvrstili na sredo lestvice najboljših 20. V primerjavi z drugimi državami so se Slovenija (8,30 točke), Avstrija (8,37 točke) in Švica (8,27 točke) prav tako odlično odrezale.

V deželi nasmehov so bili gostje nekoliko manj zadovoljni z osebjem tamkajšnjih hotelov. Iskalci prenočišč so prijaznost storitev v kitajskih hotelih ocenili s povprečnim številom točk 7,76.

Celotno izjavo za javnost najdete tukaj:

http://www.hotel.info/Press.aspx?item=1419&mode=article

Kontakt za stike z javnostjo:


Aleksander Szumilas
hotel.de AG
Hugo-Junkers-Straße 15-17
90411 Nürnberg
Nemčija
Tel.: +49-(0)911-59832-0
Faks: +49-(0)911-59832-11
E-pošta: presse@hotel.info
URL: www.hotel.info