O-STA

Mednarodno študentsko tekmovanje Business Hive

Združenje Management Group

Kardeljeva ploščad 17

1000 Ljubljana

Sara Kravanja

Oddelek za odnose s partnerji in zunanjo komunikacijo

+386 31 677 606

sara.kravanja@management-group.si
sara.kravanja@business-hive.com

SPOROČILO ZA JAVNOST

Ljubljana, 11. december 2011


Mednarodno študentsko tekmovanje Business Hive

Management Group, neprofitna študetnska organizacija v sodelovanju z Ekonomsko fakulteto v Ljubljani, pripravlja mednarodno tekmovanje Business Hive, ki bo potekalo od 15.12. do 19.12.2011 na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.

Business Hive je projekt, tekom katerega bomo gostili približno 50 študentov iz več kot 20 držav Evrope in sveta. Slovenski podjetji Creatoor d.o.o in Alpina bosta predstavili poslovne izzive, s katerimi se srečujejeta, študentje razdeljeni v mednarodne time, pa bodo poskušali najti najbolj inovativno in realno rešitev. Zmagovalna ekipa si bo prislužila praktične nagrade ter priporočila s strani organizatorja dogodka, Ekonomske fakultete in podjetja, ki bo predstavilo izziv.

Business Hive organiziramo že drugič in verjamemo, da bo do leta 2015 Business Hive najprepoznavnejši študentski projekt na področju crowdsourcinga v naši državi. Je nit, ki prepleta slovensko gospodarstvo z znanjem in inovativnostjo študentov s celega sveta. Študentje bodo delali v timih, ki bodo sestavljeni tako, da bo v njih vladala kar največja raznolikost, tako z vidika kulture kot tudi študijske smeri. To bo omogočilo pridobivanje idej z različnih področij, kar je vsekakor velika prednost za podjetja, pa tudi za študente, ki si bodo na ta način širili obzorja.

Verjamemo, da lahko izpeljemo projekt, ki bo več kot le poslovno tekmovanje in bo tako študentom kot tudi podjetjem veliko doprinesel. Zaradi tega smo se odločili za organizacijo mednarodnega tekmovanja Business Hive, crowdsourcing platforme, ki sodelujočim podjetjem omogoča, da v kratkem času in z minimalnimi stroški pridobijo inovativne ideje s strani študentov kot širše javnosti, študentom, ki se bodo prijavili, pa pridobitev praktičnih izkušenj pri reševanju aktualnih, realnih poslovnih problemov.