O-STA

SiOL TV s programom DaVinci U

Ljubljana, 19. december - Telekom Slovenije je danes spet osvežil programsko shemo SiOL TV. Kot eden prvih televizijskih ponudnikov v Evropi uvaja edinstven izobraževalni program Da Vinci U (University).

Program Da Vinci, ki na SiOL TV doživlja slovensko premiero, je znanstveno-izobraževalni program, ki ponuja vpogled v vsa relevantna znanstvena odkritja z različnih področij in javne razprave o njih. Poudarek je na visoki intelektualni ravni, obogateni s primeri iz vsakdanjega življenja in razpravami o vseh aktualnih globalnih temah. Osrednji vir vsebin so prenosi in posnetki predavanj z vrhunskih svetovnih univerz, kot so Yale, Oxford, Princeton, Harvard in druge. Pri ustvarjanju programa sodelujejo vrhunski strokovnjaki in profesorji teh najuglednejših univerz. Tematsko se program nanaša tako na fiziko in astrofiziko, prirodoslovne znanosti, ekonomijo, zgodovino, filozofijo kot na politologijo, psihologijo, matematiko ali umetnost in kulturo ter tako pokriva celoten spekter znanosti.

Ferdinand Habsburg, ustanovitelj neodvisne medijske hiše Da Vinci Media, katere poslanstvo je zagotavljanje avdivizualnih izobraževalnih vsebin, ob slovenski premieri novega programa pravi: "Izobraževanje se ne zaključi z diplomo, magisterijem ali doktoratom. Je proces, ki traja vse življenje. Zelo sem zadovoljen, da Telekom Slovenije lahko svojim znanja željnim naročnikom ponudi vrhunska predavanja referenčnih izobraževalnih ustanov. Hkrati upam, da bodo vsebine uporabnikom omogočile osebno rast ter s širjenjem obzorij vsak dan prispevale h kakovosti njihovega življenja."

Telekom Slovenije z veseljem pozdravlja nove vsebinske oblike, ki z drugačnostjo pristopajo k izobraževanju in za razliko od pretežno zabavnih vsebin ponujajo nove možnosti za radovedne uporabnike. Da Vinci U bo na voljo vsem naročnikom SiOLovega programskega paketa Mega, in sicer na privzetem programskem mestu 154.

Telekom Slovenije bo konec decembra iz programske sheme umaknil programa Tiji in MCM POP. Otroški program Tiji je že dobil nadomestilo v slovenščino sinhroniziranem programu Minimax, ki ga na SiOL TV uvedli prejšnji mesec, medtem ko je med glasbenimi programi izbira še naprej nadvse pestra.

-###-