O-STA

Pravljično Celje 2011 bo tudi v tem tednu polno raznolikih dogodkov

V mestnem središču, na Glavnem trgu, se bodo zgodili kar trije brezplačni koncerti

Celje, 19. december 2011, Zavod Celeia Celje, organizator in koordinator Pravljičnega Celja tudi v tem tednu pripravlja pester izbor prireditev. V ospredju bodo kar trije brezplačni koncerti v središču mesta, na Glavnem trgu. V ponedeljek, 19. decembra ob 20.00 bodo lahko obiskovalci prisluhnili Prifarskim muzikantom, v sredo, 21. decembra ob 20.00 bodo nastopili člani Extra banda Glasbene šole Celje in v petek, 23. decembra ob 20.00 prihajajo v goste Rock partyzani. V četrtek, 22. decembra ob 16.00 bo vrata na široko odprla Pravljična vasica Zelen'dol ob Šmartinskem jezeru (pri jezu), ki se letos prvič vključuje v zgodbo Pravljičnega Celja. Tri čarobno okrašene lesene hišice sredi gozdička vabijo, da ob odprtem ognjišču pogrejete roke in se srečate z zgodbo, ujeto v božične dni ... Nepozabna in pravljična dogodivščina s Sneguljčico, Snežno kraljico in Božičkom ali dedkom Mrazom. Obisk je potrebno plačati. Več informacij na tel. št. 031 751 780 ali po e-pošti:info@eventkoca.si. Na Božič, 25. decembra ob 18.00 vabljeni na Romantični pohod z baklami na Stari grad Celje. Pričetek pohoda je križišče Popovičeve in Ceste na grad, kjer bodo vsi pohodniki dobili bakle, vse udeležence pa na cilju, na Starem gradu Celje, pričakuje simpatičen kulturni program v izvedbi članov Pevskega društva upokojencev Celje. Letos se bodo lahko otroci, ki bodo obiskali Pravljično deželo na Glavnem trgu odpravili še v Mladinski center Celje, kjer se bo od 19. do 23. decembra med 17.00 in 18.00 odvijalo brezplačno Pravljično rajanje z Diegom in prijatelji. Ekskluzivni pokrovitelj Pravljičnega Celja 2011 v tiskanem mediju je Novi tednik. Ekskluzivni pokrovitelj projekta v radijskem mediju je Radio Fantasy.Pokrovitelji: Simbio, Elektro Turnšek in Elektro Celje Energija. Projekt Pravljično Celje 2011 je omogočila Mestna občina Celje.

V Celju se tako tudi v tem tednu odvija pestro prireditveno dogajanje, ki velik poudarek namenja brezplačnim koncertom na prostem. Kar treh tovrstnih dogodkov se bodo lahko udeležili vsi, ki uživajo v dobri glasbi. Za ljubitelje romantike smo pripravili pohod na Stari grad Celje z baklami. Povsem novo prizorišče je romantična vasica Zelen'dol ob Šmartinskem jezeru pri Celju, izjemno priljubljeni turistični točki tako meščanov Celja in v zadnjih letih tudi obiskovalcev iz drugih krajev Slovenije. Otroci bodo lahko ob obalah jezera doživeli nepozabno zgodbo, ujeto v božične dni, ki jim jo bodo popestrili pravljični junaki. V hišico bodo lahko vstopali otroci sami ali s spremstvom na pol ure. Cena vključuje obisk treh tematskih lesenih hišic z odprtim ognjiščem, božični napitek in čarobni piškot, ščepec "kuhanega" snega, osebno srečanje s pravljičnimi junaki in Božičkom ali dedkom Mrazom, božično skodelico ali šal. Z željo, da se še poveča dinamika Pravljične dežele na Glavnem trgu, k obisku vabi novo prizorišče, Celjski mladinski center, kjer se bodo lahko otroci v času pred božičem pridružili brezplačnim Pravljičnim rajanjem z Diegom in prijatelji. Pravljična dežela, edinstvena dežela za otroke v Sloveniji, odpira svoja vrata vsak dan od med 10.00 in 12.00 ter 17.00 in 19.00. Božiček otroke obišče vsak dan ob 18.00. Pravljična bitja vsak dan znova staknejo glave in zasnujejo pravljično deželo z vilinskimi doživetji, ki jih delijo s svojimi prijatelji. Letos v Pravljično deželo vozijo tudi Pravljični vlaki Slovenskih železnic, ki s sodelovanjem v tovrstnih projektih skušajo prispevati k večji popularizaciji potniškega prometa. Vsak dan do konca leta lahko obiskovalci kupujejo na Božično-novoletnem sejmu v središču mesta, ki ga letos odlikuje zares izbrana ponudba, ki daje velik pomen slovenskim produktom. Na Glavnem trgu ponudniki prvič letos predstavljajo svojo ponudbo v simpatičnih rdeče -belih hišicah, ki dajejo mestnemu središču prav poseben čar.

V priponi prilagamo tudi fotomaterial:

Pravljična hiška v vasici Zelen'dol ob Šmartinskem jezeru pri Celju (iz arhiva lastnikov)

Več info: Jerneja Kolar, Referentka za stike z javnostmi in promocijo, tel.: 03 42 87 941, mobi: 051 681 997, e-posta:novice.zavodceleia@celje.si..