O-STA

Znani nagrajenci natečaja OpenLab

Ljubljana, 20. december 2011 - Včeraj, 19. decembra, je v prostorih Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani - OpenLab v Kranju potekala razglasitev nagrajencev natečaja OpenaLab in podelitev nagrad. Nagrade so poleg OpenLaba prispevala tudi partnerska podjetja natečaja, Iskratel, Telekom Slovenije ter hčerinska družba TSmedia.

V ponedeljek, 19. 12. 2011, so bile v prostorih OpenLaba v Kranju podeljene nagrade natečaja, namenjenega spodbujanju inovativnosti osnovnošolcev, srednješolcev in mladih do dvajsetega leta starosti iz vse Slovenije. Namen natečaja, ki ga je skupaj s partnerskimi podjetji organiziral OpenLab, je bil spodbuditi mlade, da svoje ideje o možnostih uporabe sodobnih komunikacijskih tehnologij predstavijo javnosti. Na ta način so imeli mladi priložnost, da nadgradijo svoje znanje na področju sodobnih telekomunikacij in hkrati osvojijo privlačne nagrade.

Nagrade za najboljše ideje oz. aplikacije so prejeli Peter R. za najboljšo idejo za NetBox aplikacijo - Ocene filmov (nagrada v višini 750 evrov), Tomaž Ž. za najboljšo idejo za Android ali iPhone aplikacijo - Dež alarm (nagrada 350 evrov), Filip K. za najboljšo idejo za iPad aplikacijo - Box Control (nagrada 350 evrov), Domen J. za najboljšo aplikacijo za inovativen dostop do vsebin - Dijaški.net (nagrada potovanje za dve osebi) ter Aleksandar M. in Rok J. za najboljšo izdelano Android aplikacijo - Puzzle 15 (nagrada tablični računalnik Samsung GalaxyTab). Dodatna nagrada za najboljšo idejo za NetBox aplikacijo, za najboljšo iOS (iPhone/iPad) aplikacijo ter najboljšo NetBox aplikacijo niso bile podeljene. Denarne nagrade je podaril OpenLab, nagrado za najboljšo izdelano Android aplikacijo Telekom Slovenije ter nagrado za najboljšo aplikacijo za inovativen dostop do vsebin najdi.si oz. TSmedia.

Zbrane je pozdravil Maks Šuštar, predsednik Kluba OpenLab, nagrajencem pa sta nagrade izročila Matej Zevnik, podpredsednik OpenLaba, ter Jure Cuderman, vodja Telekomovega centra Kranj, Telekom Slovenije. "Telekom Slovenije že nekaj časa sodeluje s Fakulteto za elektrotehniko, pri čemer je naša želja, da bi mladim čim bolj približali sodobne telekomunikacije in možnosti, ki jih te prinašajo. To pa z namenom, da bi le-ti vstopili v svet telekomunikacij ter s svojo domišljijo in inovativnostjo ustvarili nekaj novega. V naši družbi smo namreč že od nekdaj stavili na domače znanje, z njim dosegamo zavidljive rezultate ne le doma, temveč tudi v primerjavi z drugimi operaterji po svetu. S svojim delovanjem vedno znova dokazujemo, da je znanje dobrina, zato ga z veseljem podpiramo tudi pri mladih razvijalcih," je ob podelitvi nagrad izpostavil Jure Cuderman iz Telekoma Slovenije. Podelitvi nagrad je sledilo predavanja Smernice razvoja mobilnih aplikacij strokovnjaka za sodobne tehnologije Erika Ušaja iz TSmedia.

OpenLab je projekt za spodbujanje inovativnosti mladih Laboratorija za telekomunikacije Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Ta želi mlade povabiti v inovativno okolje ter jih navdušiti za raziskovanje in samostojno ustvarjanje na področju sodobnih tehnologij. Več informacij o tokratnem natečaju OpenLaba je na voljo na spletni strani www.openlab.si.

-###-