O-STA

Nagradni izbor M:AppFest 2012 vabi k sodelovanju

Ljubljana, 23. december 2011 - Slovenskim razvijalcem mobilnih aplikacij se z nagradnim izborom M:AppFest 2012 nudi izjemna priložnost za nadgradnjo znanja in uveljavitev v poslovnem svetu. Organizatorja natečaja Telekom Slovenije z blagovno znamko Mobitel in zavod Hekovnik ne bosta le zagotovila izjemne nagrade, temveč bosta razvijalcem zagotovila tudi poslovne in tehnične delavnice ter tržno promocijo. Rok za prijave na delavnice je 8. 1. 2012.

Telekom Slovenije verjame v domače znanje, zato je z blagovno znamko Mobitel in v sodelovanju z zavodom Hekovnik pripravil nagradni izbor M:AppFest 2012, kot izziv za razvoj in izbor najboljših oz. najbolj priljubljenih slovenskih Android aplikacij. Glavni izziv za razvijalce tokrat ne bo le pripraviti najboljšo mobilno aplikacijo, temveč tudi kar najbolje prisluhniti potrebam trga. Tako bo poudarek izbora M:AppFest 2012 tudi na tržnem potencialu aplikacij z uporabo Mobitelovih API-jev. Zato lahko tokrat v izboru sodelujejo tudi obstoječe aplikacije. V okviru M:AppFesta bo Telekom Slovenije namreč spodbujal predvsem dolgoročni stik med razvijalci in uporabniki, saj bodo stalno merili priljubljenost aplikacij v prihajajoči Mobitelovi aplikacijski trgovini M:Market. Sodelovanje v izzivu M:AppFest je tako izjemna priložnost za vse razvijalce, ki se lahko na ta način uveljavijo, nadgradijo svoje znanje na področju razvoja mobilnih aplikacij in podjetništva, poiščejo nove poslovne priložnosti na lokalni in svetovni ravni ter javnosti predstavijo in tržijo svoje aplikacije.

V ta namen bo v okviru izziva M:AppFest 2012 vsem prijavljenim razvijalcem nudena celovita strokovna podpora. Posebej zanje bo pripravil delavnice na temo razvoja mobilnih aplikacij, osnov vzpostavitve lastnega podjetja, tvorjenja poslovnih modelov, preverjanja ideje in strategij promocije. Najboljše razvojne ekipe pa bodo imele tudi priložnost osebnega mentorstva pod okriljem uveljavljenih strokovnjakov. Podrobnosti bodo predstavljene na informativnem dnevu, ki bo januarja 2012 potekal v Ljubljani. Na delavnicah bo število mest omejeno, zato se je nanje treba prijaviti prek spletne prijavnice za informativni dan in delavnice najkasneje do 8. 1. 2012.

Delavnice bodo nato v sodelovanju z zavodom Hekovnik potekale od januarja pa vse do marca 2012, rok za oddajo aplikacij pa je 11. 3. 2012. Udeležba na delavnicah sicer za sodelovanje v nagradnem izboru M:AppFest 2012 ni obvezna, saj lahko razvijalci do 11. 3. 2012 enostavno oddajo svojo že izdelano aplikacijo, skladno s pogoji natečaja. Vsekakor pa jim bodo omenjene delavnice močno v pomoč pri njihovem delu.

Vse pravočasno oddane aplikacije bo pregledala in ocenila strokovna žirija, ki bo podelila glavne nagrade natečaja - dodatna izobraževanja in poslovno pot v ZDA v okviru projekta Brezmejnik z žepnino, kjer bodo zmagovalci spoznali uveljavljena in novonastala podjetja ter svoje projekte predstavili potencialnim investitorjem.

Aplikacije, ki jih bo izbrala komisija, bodo uvrščene v prihajajočo Mobitelovo aplikacijsko trgovino M:Market, prek katere se bo predvidoma dva meseca spremljalo, kako priljubljena je posamezna aplikacija med uporabniki, in sicer v dveh kategorijah: premijske in brezplačne aplikacije. Aplikacije, ki bodo med uporabniki najbolj priljubljene, bodo deležne dodatnih nagrad - njihovi avtorji bodo prejeli mobilne naprave Samsung, ki jih podeljuje podjetje Janus Trade, d. o. o. Za prvo mesto v posamezni kategoriji bo to naparava Samsung po lastnem izboru razvijalca, medtem ko drugo-, tretje- in četrtouvrščeni prejmejo mobilni telefon Samsung Galaxy S II. V sodelovanju s Samsungom bo posebno nagrado, mobilni telefon Samsung Galaxy Note, prejel razvijalec tiste aplikacije, ki bo po mnenju strokovne žirije najbolje uporabila funkcionalnost pisala S Pen.

Glavne nagrade natečaja M:AppFest2012 so naslednje:


1. mesto: potovanje v Silicijevo dolino, izobraževanje v vrednosti do 3.000 EUR in žepnina v višini 1.500 EUR (vključeni so stroški letalske karte, nočitve, izobraževanja za 1 osebo).


2. mesto
: potovanje v Silicijevo dolino, izobraževanje v vrednosti do 3.000 EUR in žepnina v višini 1.000 EUR (vključeni so stroški letalske karte, nočitve, izobraževanja za 1 osebo).


3. mesto
: potovanje v Silicijevo dolino, izobraževanje v vrednosti do 3.000 EUR in žepnina v višini 500 EUR (vključeni so stroški letalske karte, nočitve, izobraževanja za 1 osebo).

Hekovnik bo v sklopu projekta Brezmejnik za udeležence ob naslednjem rednem obisku Silicijeve doline (predvidoma jeseni 2012) organiziral predstavitev univerz Stanford in Berkeley, uveljavljenih podjetij, kot sta Google in Facebook, ter slovenskih razvijalcev na mobilnih platformah, ki živijo v Silicijevi dolini. Razvijalci bodo v programu Brezmejnik pripravili predstavitve svojih projektov in jih na 14-dnevnem obisku predstavili tudi potencialnim investitorjem. Več informacij o preteklih obiskih lahko najdete na spletnem mestu http://www.boundbreaker.org/.

Zmagovalci bodo v okviru izobraževanja, vrednega do 3.000 EUR, pridobili znanja s področja predstavitev in pozicioniranja mobilnih aplikacij pred investitorji. Izobraževanje preko individualnega in skupinskega dela zajema spoznavanje delovanja investitorjev, priprava vse potrebne dokumentacije za kakovostno predstavitev pred investitorji (prezentacija in povzetek), strategija nastopa in pričetek komunikacije z investitorji (AngelList, osebne predstavitve). V zadnji fazi izobraževanja se ekipa pripravlja in natančno izbere strategijo pristopa do vnaprej izbranih investitorjev.

Vse informacije v zvezi z natečajem M:AppFest 2012 in programa API bodo na voljo v ta namen posebej vzpostavljeni Facebook skupini M:Razvijalci. Prav tako bodo na Tehniku objavljene aktualne vsebine za okolje razvoja, doseženi rezultati ter vsebine, povezane z bodočim razvojem infrastrukture. Za dodatne informacije je razvijalcem na voljo tudi e-naslov developers@mobitel.si, svoja vprašanja pa lahko posredujejo Facebook skupini M:Razvijalci.

-###-