O-STA

Okrogla miza o plavanju

Pred vrati olimpijske igre in prvo domače prvenstvo

Slovenski plavalci se v leto 2012 podajajo z velikimi tekmovalnimi in organizacijskimi cilji. V olimpijski sezoni bo težko ponoviti srebrno medaljo z zadnjih iger v Pekingu, a tudi plavalnih izzivov ne bo zmanjkalo, saj bo že spomladi na vrsti evropsko prvenstvo, konec leta pa nato še obe tekmovanji v krajših 25-metrskih bazenih - evropsko in svetovno prvenstvo.

Veliko je tudi novosti v pripravi tekmovalcev in kot v vsaki olimpijski sezoni v novi opremi. V teh dveh segmentih se je slovenska reprezentanca v zadnjih sezonah spet še bolj približala tekmecem.

Po drugi strani pa bodo naslednji tedni in meseci dali dokončni odgovor na vprašanje, ali v Sloveniji lahko priredimo plavalno evropsko prvenstvo. S pristopom Mestne občine Ljubljana k prireditvi je izvedba še korak bližje, vse kaže, da bo Ljubljana končno dobila nov pokrit olimpijski bazen ...

Vse našteto in druge podrobnosti bomo skupaj s predstavniki Plavalne zveze osvetlili v Maxi - športnem klubu 11. januarja ob 17. uri v Maxijevem klubskem salonu v Ljubljani.