O-STA

IMS2012 že pred začetkom podira rekorde

17. januar 2012, 12:00 UTC

Montrealska konferenca je podrla rekord s preko 1.200 prijavljenimi tehničnimi raziskavami iz 49 držav

IMS2012

MONTREAL--(BUSINESS WIRE)-- Mednarodni simpozij za tehnologijo mikrovalov (International Microwave Symposium IMS2012), vsakoletna konferenca in razstava Društva za teorijo in tehnike mikrovalov (MTT-S), ki deluje v okviru Instituta inženirjev za elektriko in elektroniko (IEEE), je letos prejela rekordnih 1.225 prijav tehničnih člankov.

Prejšnji rekord več kot 1.000 člankov je bil postavljen pred konferenco IMS leta 2003 v Philadelphii. Od leta 2004 je za simpozij prihajalo v povprečju 825 prijav, leta 2011 jih je bilo 841.

"Prevzeti smo nad navdušenjem za letošnjo konferenco in nad visoko kakovostjo člankov, ki smo jih prejeli," je povedal Raafat Mansour, vodja tehničnega programa simpozija. "Rekordno število prijav pripisujemo tako zmanjšani omejitvi na tri strani in čaru organizacije konference v Montrealu, mednarodnem mestu, poznanem po svojem evropskem vzdušju."

Članki, prijavljeni za simpozij, prihajajo iz 49 držav, med katerimi so Portugalska, Tunizija in Macau. Združene države Amerike vodijo v svetovnem merilu s 324 prijavami, kar je 20 odstotkov več kot leta 2011. ZDA sledita Kanada s 134 članki in Kitajska, od kjer so se prijave več kot potrojile, saj število prijavljenih člankov naraslo z lanskih 27 na 125 leta 2012. Tudi število prijavljenih člankov iz Irana se je v primerjavi z letom 2011 potrojilo, medtem ko se je več kot podvojilo tudi število prijav s Švedske in iz Francije.

Vsak od teh tristranskih člankov natančno opisuje izvirno delo na enem od več kot 38 tehničnih področjih, kot so radijske frekvence, mikrovalovi, milimetrski valovi ter teraherčna (THz) teorija in tehnike. Najbolj priljubljena tema so bili letos s 95 članki pasivni elementi vezij, na temo komponent in tehnologij milimetrskih valov in THz je prispelo 74 prijav, na temo ojačevalnih naprav in vezij pa 72 prijav.

Z medsebojno neodvisnimi ocenami bo odbor za pregled člankov določil, kateri članiki bodo predstavljeni na konferenci, na podlagi izvirnosti, vsebine, jasnosti in pomena. Avtorji izbranih člankov bodo lahko vložili razširjene različice svojih člankov s simpozija za morebitno objavo v posebni izdaji revije IEEE Transactions on Microwave Theory and Techniques o konferenci IMS2012.

Od letošnjih prijav so 351 člankov napisali študenti, kar je skoraj 29 odstotkov; ti članki bodo po enakih merilih ocenjeni v okviru ločenega natečaja za študente. Da bi vzpodbujali strokovno rast bodočih voditeljev, bodo v okviru konference IMS2012 pripravljeni sprejem za študente, študentske priložnosti za prostovoljstvo in natečaji oblikovanja, namenjeni posebej za študente.

Pod temo "Mikrovalovi brez meja" bo simpozij IMS2012 potekal od 17. do 22. junija 2012 v Montrealu kot osrednja prireditev tedna mikrovalov 2012. V okviru konference bodo na voljo tehnična srečanja, interaktivni forumi, skupna zasedanja in okrogle mize, delavnice, kratki tečaji, industrijske razstave, aplikativni seminarji, zgodovinske razstave in širok nabor drugih tehničnih in družabnih aktivnosti, vključno z gostujočim programom.

Tudi letošnja razstava bo najboljša doslej, saj je prijavljenih rekordnih 460 podjetij, ki bodo razstavljala na preko 7.400 kvadratnih metrih razstavnih površin. Šest mesecev pred dogodkom se preostale stojnice hitro oddajajo in IMS bo morda prvič razprodala svoj celotni razstavni prostor.

IMS2012 sovpada s simpozijem RFIC (www.rfic2012.org) in konferenco ARFTG (www.arftg.org), ki skupaj tvorijo tehnični program tedna mikrovalov 2012. S preko 12.000 udeleženci in preko 800 industrijskimi razstavljavci najnovejših in najsodobnejših izdelkov, ki uporabljajo mikrovalove, je teden mikrovalov največje srečanje strokovnjakov s področja radijskih frekvenc (RF) in mikrovalov na svetu in najpomembnejši forum za najnovejše in najnaprednejše raziskave na tem področju.

O konferenci IMS

Mednarodni simpozij za tehnologijo mikrovalov (International Microwave Symposium IMS2012) je vsakoletna konferenca in razstava Društva za teorijo in tehnike mikrovalov (MTT-S) instituta IEEE. Simpozij IMS nudi veliko panožno razstavo s preko 450 razstavljavci in tehnični program s preko 160 tehničnimi srečanji, delavnicami in okroglimi mizami, ki pokrivajo teme kot so brezžična komunikacija, radar, radiofrekvenčne (RF) tehnologije, visokofrekvenčni polprevodniki in elektromagnetika za različne načine komercialne in vojaške uporabe. Za več informacij obiščite http://www.ims2012.org/ ali sledite IMS2012 na Facebooku (http://on.fb.me/yulsY3) in Twitterju (twitter.com/MTT_IMS).

Kontakt

Weber Shandwick
Brenda South, 206-576-5561
bsouth@webershandwick.com

Vir: International Microwave Symposium

To izjavo za javnost sli lahko v angleščini ogledate na spletni strani:
http://www.businesswire.com/news/home/20120117005553/en