O-STA

Na SiOL TV odslej blagovna znamka DKino - sodobni digitalni kino

Ljubljana, 1. februarja - Videoteka na SiOL TV se odslej imenuje DKino in je uporabnikom SiOL BOX-a kot doslej dostopna na televizijskemu kanalu 20. Bogat izbor filmov in knjižnica z več kot tisoč različnimi filmi nikogar ne moreta pustiti ravnodušnega. Uporabnikom storitve SiOL TV bo tudi v prihodnje na voljo pester izbor filmskih uspešnic najrazličnejših žanrov, ki jih bodo gledalci po novem spremljali v že omenjeni videoteki DKino, v DKino Hiti ter v spletni videoteki www.dkino.si.

Videoteka Hiti se po novem imenuje DKino Hiti, uporabnikom SiOL BOX-a pa je dostopna na televizijskemu kanalu 10. V DKino Hiti so zbrane največje filmske uspešnice, ki so še pred kratkim polnile tuje in slovenske kinematografe. Že v kratkem v DKino Hiti prihajajo tudi drugi del Harryja Potterja in Svetinj smrti, nadaljevanje Prekrokane noči ter številne druge svetovne uspešnice.

Uporabniki TV komunikatorja Sagem do DKino in DKino Hiti dostopajo enako kot do sedaj - na daljinskem upravljalniku pritisnejo na gumb VOD in izberejo DKino.

Telekomovi naročniki si po novem filme lahko ogledajo tudi v spletni videoteki DKino (www.dkino.si). DKino je sodobna videoteka, ki omogoča ogled filmov prek računalnika ali televizije. Ponuja pester nabor filmskih uspešnic, je odprta 24 ur na dan, vse dni v letu, video vsebine pa so razvrščene v klasične kategorije - od trilerjev, akcijskih filmov, dram, družinskih filmov do grozljivk, znanstvene fantastike, komedije, filmov za romantične duše, risank in dokumentarnih filmov. Uporabniki do storitve dostopajo na naslovu www.dkino.si, v storitev pa se prijavijo s svojim računom Moj Telekom.

V lanskem letu je SiOLova videoteka kot prva ponudila uspešnice, kot sta Gremo mi po svoje - najbolj gledan slovenski film vseh časov - in Kraljev govor - veliki zmagovalec zadnje podelitve oskarjev. Hitrost in aktualnost filmske ponudbe ostajata osrednji vodili tudi v letošnjem letu.