O-STA

Hilco Streambank prodaja Heuliezov portfelj intelektualne lastnine trdih dvižnih streh skupaj s tehnično podporo

NEEDHAM, Mass. & CERIZAY, Francija--(BUSINESS WIRE)-- Heuliez SAS, podjetje, ki že več kot 100 let oblikuje in gradi avtobuse, prodaja več kot 750 patentov za modele trdih dvižnih streh v skladu z odločitvijo podjetja, da se iz avtomobilskega trga preusmeri v druge dejavnosti. Heuliez je izbral Hilco Streambank za vodjo postopka prodaje.

Heuliezovi sistemi trdih dvižnih streh so prodajni uspeh doživeli tako z modelom Peugeot 207 cc kot modelom Opel Tigra Twin Top. Poleg tega ima licence za portfelj patentov Heulieza trenutno še več drugih dobaviteljev in proizvajalcev, ki tehnologijo uporabljajo pri svojih vozilih.

Poleg prodaje patentov se je Heuliez odločil tudi za nudenje ključne tehnične podpore kupcu, vključno s prenosom znanja v zvezi s procesom oblikovanja, razvijanjem prototipa in izbiro dobavitelja. "Portfelj patentov v kombinaciji s prenosom znanja omogoča kateremu koli potencialnemu kupcu, da zažene nove izdelke in si praktično takoj pridobi tržni delež na rastočem trgu trdih dvižnih streh," je dejal Gabe Fried, direktor podjetja Hilco Streambank.

Ocene kažejo, da ima danes polovica prodanih avtomobilov s pomično streho trdo streho. Trenutno so takšna vozila nudijo številni evropski, japonski in ameriški proizvajalci po začetni ceni 25.000 ameriških dolarjev. Avtomobili s trdo dvižno streho potrošnikom ustrezajo, saj so zanesljivi, varni in kompaktni, hkrati pa omogočajo uživanje v prednostih vožnje brez strehe. Proizvajalci so modele s trdno dvižno streho sprejeli, ker prispevajo k raznovrstnosti modelov, nudijo več cenovnih točk na platformo in kažejo tehnološki napredek.

"Vsaka večja avtomobilska znamka bo v prihodnjih letih želela imeti vsaj en model s trdno dvižno streho," komentira g. Fried in dodaja: "Oblikovanje in inženiring, ki ju je razvil Heuliez, sta vrhunska, kar je razvidno pri prototipu Macarena Peugeot 407, ki dokazuje, da je celo konzervativno dolgo limuzino možno elegantno preoblikovati v zabavni avto s pomično streho."

O podjetju Heuliez

Podjetje Heuliez je leta 1920 ustanovil Adolph Heuliez kot podjetje za izdelovanje avtobusov in kolesja za vagone. Heuliez se je nato razvil v raznoliko podjetje za inženiring in proizvajalca na trgu vozil za obrambo, letalstvo, železnice in prilagojenih vozil. Heuliez je član skupine podjetij BGI.

O podjetju Hilco Streambank

Hilco Streambank je svetovalno podjetje, ki je specializirano za področje trženja, prodaje in ocenjevanja neopredmetenih sredstev podjetij v vseh fazah.

Kontakt

Hilco Streambank
Gabriel Fried, (781) 444-4940
gfried@hilcostreambank.com

Vir: Hilco Streambank

Sporočilo za javnost v izvirniku je dostopno na;
http://www.businesswire.com/news/home/20120213006557/en