O-STA

Znani rezultati najlepše pustno urejenih gostinskih in trgovskih lokalov v mestnem središču Celja

Celje, 21. februar 2012, V Celju je danes v sklopu projekta Celjski pust 2012 od 9.00 do 12.00 potekalo ocenjevanje pustne urejenosti gostinskih in trgovskih lokalov v središču mesta. Pustna komisija Turističnega društva Celje je ocenjevala pustno urejenost, ponudbo in maske v trgovskih ter gostinskih lokalih celjskega mestnega jedra. Najboljšim bodo podeljene nagrade na osrednjem dogodku, pustovanja v središču mesta na Glavnem trgu, ki se bo danes v popoldanskih urah odvijalo na Glavnem trgu, v središču mesta Celje. Ekskluzivni radijski pokrovitelj Celjskega pusta 2012 je Radio Antena Štajerska. Pokrovitelji današnjega pustnega rajanja na Glavnem trgu: Mercator, Hotel Evropa, Pivovarna Laško, DZS, Top Line, Simbio, Gostišče Štorman, Weishaupt, Foto Koli, Darja Ašič s.p., Gostilna Francl, Turistična agencija Sonček TUI, Intereuropa, Kozmetika Biona, Muzej novejše zgodovine Celje, ZPO Celje, Thermana Laško, Banka Celje, Alica Javšnik, amaterska slikarka, Vlado Geršak st., amaterski slikar.

V Celju je tudi letos v okviru prireditev Celjski pust 2012 potekalo ocenjevanje najbolje pustno urejenih gostinskih in trgovskih lokalov. Akcijo že nekaj let tradicionalno izvajata Turistično društvo Celje in Zavod Celeia Celje, ki je tudi koordinator projekta.

V letošnjem letu so si nagrade v kategoriji trgovskih lokalov razdelili: prvo mesto je osvojil Boutique Nada na Gubčevi ulici, ki je dihal v duhu Vile Čira Čara in Pike Nogavičke, drugo mesto je pripadlo cvetličarni Rdeča vrtnica na Prešernovi, ki je danes nosila ime Pri rib'ci in bila v duhu morja in morskih bitij, tretje mesto je pripadlo Bonbonieri idej na Prešernovi ulici, ki je svojo poslovalnico spremenila v vzdušje Benetk in prečudovitih beneških mask. Nagrade v kategoriji gostinskih lokalov so osvojili:prvo mesto je pripadlo gostišču Branibor Club na Stanetovi ulici, drugo mesto je osvojila Hiša piva na Gubčevi ulici, tretje mesto pa je pripadlo okrepčevalnici Expresso Cafe na Stanetovi ulici.

Letošnje pustovanje je danes v Celju prvič v znamenju velikega torkovega pustnega rajanja na Glavnem trgu, ki ga Zavod Celeia Celje pripravlja z Radiem Antena Štajerska. Za dobro razpoloženje bosta skrbela Janko in Katja, moderatorja Anteninega Zajtrka prvakov, za glasbeno vzdušje člani skupine Zakapane.

Odločitev, da se prireditev prestavi na Glavni trg, se je porodila tudi zaradi tega, ker Glavni trg predstavlja izjemno atraktivno prireditveno območje v mestnem središču, ki je, kot osrednje prizorišče Pravljičnega Celja, postalo prepoznavno tudi med samimi prebivalci mesta. Med maskami, ki se bodo udeležile današnjega rajanja na Glavnem trgu bo Pustna komisija izbrala najlepše in jih seveda tudi nagradila, prav tako bo na prizorišču potekala razglasitev najlepše pustno urejenih gostinskih in trgovskih lokalov, ki bodo prav tako prejeli nagrade.

V letošnjem letu bo na Glavnem trgu potekal tudi Pokop pusta. Od pusta se bomo Celjani poslovili v sredo, 22. februarja ob 16.00, prav tako na Glavnem trgu. Prireditev, s katero se tudi uradno zaključuje pisano pustno dogajanje v Celju pa bo, kot že nekaj let, izvedel KUD Svoboda Zagrad Celje, ki je tudi eno redkih slovenskih društev, ki to prireditev še ohranja.

Prilagamo tudi fotomaterial

Avtorica fotografije: Anja Cencelj

Več info: Bojana Lah, Turistično društvo Celje, tel.: 03 492 69 20, 041 735 295, e-pošta:info@td-celje.si