O-STA

EU odobrila prvi dokazano naravni rastlinski dodatek k živalski krmi na svetu.

Evropska unija ugotovila, da so fitogeni izdelki varni in učinkoviti

(Linz-Steyregg) EU je 15. februarja sporočila, da je zaključena registracija FRESTA® F, odobrenega zootehničnega dodatka h krmi, ki ga izdeluje DELACON BIOTECHNIK. FRESTA® F je bil odobren na podlagi natančne ocene varnosti, kakovosti in učinkovitosti s strani Evropske agencije za varnost hrane, Referenčnega laboratorija EU, Evropske komisije in 27 držav članic.

FRESTA® F je prvi in edini fitogeni (rastlinskega izvora, naraven, rastlinski) izdelek na svetu, ki ga je Evropska unija odobrila za rabo kot zootehnični dodatek.

Uporabniki, kmetje in vlade za uporabo v prehrambeni verigi človeka vedno bolj pogosto zahtevajo uporabo dokazano varnih in učinkovitih izdelkov. Fitogeni so naravna alternativa sintetičnim izdelkom, ki se jim želijo uporabniki izogniti.

Svetovni trg krmnih dodatkov je vreden 12 milijard evrov. Proizvajalci fitogenih izdelkov se hitro širijo tudi na ta trg, vlagajo v nove objekte in ustvarjajo službe po vse Evropi.

DELACON je pionir na področju fitogenih krmnih dodatkov in največji proizvajalec in distributer na svetu. Smo vodilni v svetu na področju fitogenih inovacij, znanja in rabe. Delamo z naravo in odkrivamo nove kombinacije fitogenih substanc za izboljšanje učinkovitosti živalske prehrane in za zmanjšanje prisotnosti sintetičnih dodatkov v človekovi prehranski verigi.

Za dodatne informacije se obrnite na:

za angleščino: Robert Brukner +420 774 573 570

za francoščino: Mireille Renaud +33 5 34 50 91 21

za nemščino: Gernot Ortmann +43 732 640 531-0

za Vzhodno Evropo: Martina Kylarova +420 606 844 541

media@delacon.com

www.delacon.com