O-STA

BlackRock zagnal globalno iniciativo, ki investitorjem ponuja praktične ukrepe za spopadanje z današnjimi negotovimi trgi

INVESTING FOR A NEW WORLD™ (Investiranje za nov svet) pomaga vlagateljem, da s pomočjo bolj dinamičnih, raznolikih portfeljev izkoristijo nove priložnosti

Predsednik uprave in glavni izvršni direktor Laurence D. Fink pravi, da morajo upravljavci naložb, podjetja in države "kratkoročne varčevalce spremeniti v dolgoročne vlagatelje"

NEW YORK, ZDA - (BUSINESS WIRE) - BlackRock, Inc. (NYSE: BLK) je danes zagnal raznoliko globalno iniciativo, ki vlagateljem ponuja praktične ukrepe, da zgradijo bolj dinamične, bolj raznolike portfelje, ki jih zahtevajo današnji časi. Investing for a New World™ je oblikovan, da pomaga tako majhnim kot velikim vlagateljem pri soočanju z izzivi nizkih donosov in nestabilnih trgov v kompleksnem investicijskem okolju današnjega dne.

NAPIS POD SLIKO: Laurence D. Fink, Predsednik uprave in glavni izvršni direktor podjetja BlackRock (Foto: Business Wire)

Ta multimedijska iniciativa - prva svoje vrste iz BlackRocka - obsega niz razvijajočih se komunikacij za maloprodajne in institucionalne vlagatelje, partnerje in finančne svetovalce, kot tudi izobraževanja investitorjev ter oglaševanje v vrsti digitalnih, tiskanih in družabnih medijev po vsem svetu.

"Investitorji iščejo rešitve v novem svetu, kjer so donosi, ki so nekoč veljali za samoumevne, omejeni z zgodovinsko nizkimi iztržki, nestabilnimi trgi in spreminjajočimi se investicijskimi vzorci. Zaradi daljših življenjskih dob in negotovih donosov ljudi skrbi, da bodo živeli dlje kot bo zadoščal njihov denar za pokojnino in ali bodo lahko plačali šolanje svojih otrok. Kamorkoli grem, me najbolj pogosto sprašujejo: 'Kaj naj naredim s svojim denarjem?' in mi ponujamo odgovore," je povedal Laurence D. Fink, Predsednik uprave in glavni izvršni direktor podjetja BlackRock.

"Imamo odgovornost do naših strank - in do delavcev in upokojencev, ki jim mnogi od njih služijo - kot tudi do naših delničarjev, da investitorjem ponudimo neposredne odgovore in praktične smernice. To je še posebej pomembno zdaj, ko smo zrasli in poglobili svoje storitve, ki posameznike dosežejo preko njihovih finančnih svetovalcev. BlackRock smo ustanovili, da bi zagotovili odgovore in menimo, da nihče ni v boljšem položaju za to - upoštevajoč razpon naših zmožnosti v vseh naložbenih razredih, trgih in investicijskih slogih," je nadaljeval g. Fink.

Globalna, multimedijska iniciativa investitorjem ponuja praktične ukrepe

BlackRock je Investing for a New World™ zagnal z objavo štiristranske priloge v vseh večjih internetnih medijih in vodilnih svetovnih časopisih. BlackRock je zagnal tudi posebno internetno stran namenjeno investitorjem, ki je na voljo na naslovu www.blackrock.com/newworld. Ta ponuja orodja, smernice in idejno vodstvo, tudi s strani BlackRockovega Investicijskega Inštituta.

Iniciativa začrta pet praktičnih ukrepov, ki vlagateljem pomagajo izkoristiti širok nabor naložb, strategij in naložbenih slogov. Zajemajo:

- Razmislek o stroških zadrževanja denarja in kako že nizka stopnja inflacije s časom uničuje njegovo kupno moč:

- Iskanje novih virov dohodka s potencialom, da pokrije sedanje finančne potrebe kot tudi da ustvari bogastvo na dolgi rok;

- Upoštevanje potenciala alternativnih načinov vlaganja za zagotavljanje nadpovprečnih donosov in obvladovanj tveganj, saj je pri teh manjša možnost nihanj z delnicami in obveznicami;

- Aktivna uporaba izdelkov, ki temeljijo na indeksih, kot so indeksni investicijski skladi, za uspešen in učinkovit dostop do trgov; in

- Izkoriščanje daljše življenjske dobe z novo oceno tolerance tveganj in razporeditev naložb v luči daljših investicijskih horizontov.

"Ta novi svet vlaganja s seboj prinese tudi nove priložnosti - in da te priložnosti izkoristimo, je potrebno povečati fleksibilnost in raznolikost portfeljev kot še nikoli. Želim, da se vlagatelji zavedajo, da je to, da denar dela zanje v dolgoročnih naložbah način, s katerim si lahko pomagajo, da dosežejo svoje cilje," je povedal g. Fink. "Ponoven zagon dolgoročnih naložb je tudi način s katerim bomo poskušali povečati rast, ki je potrebna za reševanje velikih izzivov s katerimi se spopadajo javne politike, najsi gre za financiranje pokojnin, podpiranje šolstva ali prenovo infrastrukture."

Spreminjanje kratkotrajnih varčevalcev v dolgoročne vlagatelje

V nagovoru Svetu za odnose s tujino v New Yorku, je g. Fink danes pozval še druge, ki se ukvarjajo z upravljanjem naložb, kot tudi poslovneže in voditelje vlad, da stopijo skupaj in osredotočeni na dolgoročnost pomagajo ponovno zagnati vlaganja in rast.

"V tem novem svetu lahko pomagamo obnoviti zaupanje, zaženemo trge in obnovimo rast s tem, ko kratkoročne varčevalce spremenimo v dolgoročne vlagatelje. To je dolžnost, ki jo imamo kot vodje v ekonomiji, financah in kot voditelji držav. Vsi se moramo odzvati pozivu," je g. Fink povedal publiki.

V svojem nagovoru je g. Fink pozval celoten sektor naložbenega upravljanja, da se združi s podjetji in pomaga vlagateljem, da bodo začeli gledati dolgoročno. "Okrepiti moramo pristop in ponuditi svetovanje in odgovore," je rekel g. Fink. "Za financiranje daljše življenjske dobe moramo prepričati posameznike, da začnejo vlagati zdaj in dolgoročno. Dolga pričakovana življenjska doba ni prekletstvo, temveč prednost, ki jo je treba ovrednotiti."

G. Fink je dodal: "Investitorje moramo izobraziti o tem, kako nasloviti vedno večjo vrzel med potrebami in viri za upokojitev. To pomeni, da jih moramo premakniti od sedaj nezadostne kombinacije 60/40 med delnicami in obveznicami. Podjetja imajo pa še posebno moralno odgovornost, da izobrazijo svoje zaposlene. Prehod iz sheme ugodnosti na shemo prispevkov jih še ne odveže odgovornosti."

G. Fink se je zavzel za zagon iniciativ, ki bi spodbujale zaupanje v kapitalske trge, za katere pravi, da so vedno bolj živahen vir naložbenega kapitala za podjetja, ki se soočajo z omejeno posojilno aktivnostjo bank. Te zajemajo:

- Ureditev, ki bi zaščitila zavarovanja s premoženjem pri izvedenih klirinških finančnih instrumentih;

- Davčno ureditev na dobiček od kapitala, ki nagrajuje investicijo z rastjo števila let, s podaljšanjem obdobja razpolaganja s katerim se investicija uvrsti v ta razred na vsaj tri leta, in z uvedbo časovnega razporeda davčnih stopenj, ki upadajo z daljšanjem obdobjem razpolaganja; in

- Dolgoročna vladna vlaganja v infrastrukturo, raziskovanje in šolstvo za vzdrževanje konkurenčne delovne sile in rasti gospodarstva.

"Izzivi sprememb - in kriza zaupanja, ki je njihov rezultat - s katerimi se soočamo kot globalna družba so zastrašujoči, a smo na odziv pripravljeni bolje kot kadarkoli v človeški zgodovini," je povedal g. Fink.

O podjetju BlackRock

V svetu, ki se spreminja hitreje kot kadarkoli prej, vlagatelji v iskanju odgovorov, ki odpirajo priložnosti in odkrivajo tveganja, svoje naložbe zaupajo podjetju BlackRock. BlackRockova največja odgovornost je za njegove stranke, saj gre za neodvisnega, globalnega upravitelj naložb. Iz tega razloga veliko največjih svetovnih pokojninskih skladov in zavarovalnic zaupa BlackRocku, ki razume njihove edinstvene cilje. Iz istega razloga finančni svetovalci in vlagatelji navezujejo partnerstva z BlackRockom, ki jim pomaga ustvariti bolj dinamične, raznolike portfelje, ki so v današnjih časih nujni.

BlackRock je svojo ponudbo zgradil okrog največjih potreb svojih strank: zagotavlja širok nabor zmožnosti - in globoko znanje - na področju aktivnih in pasivnih strategij, vključno z indeksnimi investicijskimi skladi iShares® in edinstveno sposobnostjo pregleda nad naložbenimi razredi, lokacijami po vsem svetu in investicijskimi slogi, da najde prave rešitve. To sloni na globokem zaupanju podatkom in analitični natančnosti, ki je zasidrana v strokovnosti BlackRock Solutions®. Z globokimi koreninami po vseh regijah sveta, okrog 100 investicijskih ekip v 27 državah deli svoje najboljše ideje in znanje v iskanju donosov, ki s časom postajajo višji in bolj redni.

BlackRock®. Investing for a New World™

www.blackrock.com/newworld

Sledite nam lahko na Twitterju: @BlackRockCo

© 2012 BlackRock, Inc. Vse pravice pridržane. BLACKROCK, BLACKROCK SOLUTIONS, ALADDIN, iSHARES, LIFEPATH, SO WHAT DO I DO WITH MY MONEY, INVESTING FOR A NEW WORLD, in BUILT FOR THESE TIMES so zaščitene in registrirane znamke podjetja BlackRock, Inc. ali njegovih podružnic v ZDA in drugje. Vse druge znamke pripadajo svojim posameznim lastnikom.

Fotografije/multimedijska galerija na voljo na: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=50186481&lang=en

Kontakti

BlackRock, Inc.

Bobbie Collins, 1-212-810-8155

bobbie.collins@blackrock.com

ali

Lauren Trengrove, 1-212-810-3665

lauren.trengrove@blackrock.com

Vir: BlackRock, Inc.