O-STA

"Sledite svojim sanjam, svojemu srcu!"

"Vsak, tudi otroci in mladi, lahko naredijo kaj za lepši jutri! Majhna dejanja spreminjajo svet!" so bile misli, ki jih je v Četrtni mladinski center Bežigrad - Mladinc, ki spada pod okrilje Javnega zavoda Mladi zmaji, katerega ustanoviteljica je Mestna občina Ljubljana, na prvi marčevski dan, prinesel japonski okoljevarstvenik in pohodnik za mir, Yuji Miyata. Z otroci in mladostniki je delil svojo zgodbo in zanimive izkušnje, ki jih je doživel na svoji, sedaj že 5 let trajajoči poti po svetu. Za mir je prepešačil 10.300 kilometrov do Ljubljane. Med bivanjem v Ljubljani je, kakor je storil že v 3030 in enem kraju, posadil drevo, nam predaval ter se odpravil na pomenek s predstavniki mestnih in državnih institucij. Med številnimi dogodki je izpostavil enega iz Vietnama, kjer so se ga najbolj dotaknili ljudje ki so kljub revščini skrbeli zanj, ko je hudo zbolel. Takrat se je odločil, da bo s hojo in širjenjem sporočila o miru in medsebojnem spoštovanju ter spoštovanju narave nadaljeval do svoje smrti. Nenavadna življenjska pot Yijija se je sprva ljudem zdela nesprejemljiva, doživel je mnogo neodobravanja in prepričevanj, naj si vendar ustvari normalno življenje, družino,...vendar Yuji je čutil drugače.

"SLEDITE SVOJIM SANJAM, SVOJEMU SRCU!" so bile njegove spodbudne besede, ki jim sledi tudi sam. V Četrtni mladinski center Bežigrad in srcih mladih obiskovalcev je pustil veliko pozitivne energije in upanja v lepši svet.

FOTOGRAFIJE o obisku si lahko ogledate tukaj: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2429433275356.86689.1837323267&type=3&l=ca3d75962a

Pripravila:

Katja Žugman

Več informacij o delovanju četrtnih mladinskih centrih pa dobite na : www.mladizmaji.si ali po telefonu na 01 306 4064.