O-STA

Andrej Kocič postal novi predsednik uprave zavarovalnice ERGO v Sloveniji

Izjava za javnost

7. marec 2012


ERGO Austria načrtuje širitev razredov in prodajnih kanalov v Sloveniji

Z odobritvijo s strani lokalnega nadzornega organa je bil 42-letni mag. Andrej Kocič, imenovan za novega predsednika uprave podjetja ERGO Zavarovalnica d.d..

Kociča, ki je izkušen strokovnjak na področju zavarovalništva, je leta 2011 kot projektnega vodjo zaposlil ERGO Austria International AG, matična družba slovenske podružnice ERGO. "Preučevali smo možnosti vstopanja v nove poslovne razrede in širjenja prodajnih kanalov v Sloveniji. Zato smo iskali lokalnega strokovnjaka in zdaj smo našli Andreja Kociča. Dobro je podkovan v poznavanju slovenskega zavarovalniškega trga in ima veliko izkušenj z Jugovzhodno Evropo. On njega pričakujemo, da bo v svoji novi vlogi predsednika uprave ERGO Zavarovalnice d.d. zagotavljal dinamično rast podjetja. Njegovo znanje in strokovnost želimo uporabiti pri poslovanju z življenjskim in neživljenjskim zavarovanjem ter pri širjenju prodajne mreže - to sta cilja, za katera je Andrej Kocič s svojimi obsežnimi izkušnjami na področju zavarovalniške industrije idealen," razlaga Harald Londer, član uprave ERGO Austria International AG, ki je zadolžen za mednarodne operacije. Eden od razlogov za načrtovano širjenje podjetja ERGO Austria je ogromen potencial slovenskega zavarovalniškega trga. Letna poraba za zavarovanje na prebivalca je v Sloveniji le okoli polovice povprečja 27 držav EU, ki je leta 2009 znašalo 1.989,00 evrov.

ERGO Austria je v Sloveniji prisoten od leta 2005 preko podružnice zavarovanja VICTORIA-VOLKSBANKEN Versicherung, od leta 2008 pa ima v državi zavarovalnico za produkte življenjskega zavarovanja v okviru znamke ERGO. Trenutno sta primarna prodajna partnerja bančni skupini Volksbank in UniCredit. Njunim strankam so na voljo življenjska zavarovanja vezana na enote investicijskih skladov ali z indeksacijo, zavarovanje kreditov, osebno nezgodno zavarovanje in zavarovanja za gospodinjstva.

Andrej Kocič se je rodil junija leta 1969, diplomo iz ekonomije pa je prejel po študiju na Univerzi v Ljubljani in v ZDA. Kariero v zavarovalniški industriji je začel maja 1997 pri največji slovenski zavarovalnici Triglav. Od junija 2005 do maja 2009 je bil predsednik uprave Zavarovalnice Triglav d.o.o.. V tem času je bil tudi na številnih vodilnih položajih v nadzornih in upravnih odborih različnih podjetjih Triglava in podružnicah v Sloveniji, Hrvaški, Bosni in Hercegovini, Črni gori, na Češkem in v Makedoniji. Nazadnje je delal kot samozaposleni zavarovalni posrednik.

Upravo ERGO Zavarovalnice d.d. sestavljajo mag. Andrej Kocič (predsednik), Andreja Kovačič in Marija Soklič.

Kontakt za medije:

Wolfgang Haas, MSc

ERGO Austria International AG

Modecenterstraße 17, 1110 Vienna, Austria

Tel.: +43 1 27444-3700

wolfgang.haas@ergo-austria.at

O zavarovalnici ERGO

Skupina ERGO Insurance Group s sedežem v Düsseldorfu je zastopana v preko 30 različnih državah po svetu, s posebnim poudarkom na Evropi in Aziji. S prihodki iz premij, ki presegajo 20 milijard evrov, je ERGO ena največjih zavarovalniških skupin v Evropi. ERGO Austria International AG s sedežem na Dunaju je zavarovalniški holding in podružnica ERGO Insurance Group. Njegovi prihodki iz premij v Avstriji in drugod po Srednji in Vzhodni Evropi ga uvrščajo med največje mednarodne poslovne dele skupine. ERGO Austria prispeva približno četrtino vseh mednarodnih prihodkov iz premij.

V Avstriji sta del ERGO Austria operativni zavaraovalnici Bank Austria Versicherung in Victoria-Volksbanken Versicherung. ERGO Austria je peta največja zavarovalniška skupina na avstrijskem zavarovalniškem trgu in trenutno preko svojih podružnic deluje v sedmih državah. Bančne skupine Bank Austria/UniCredit Group in Volksbank Group so njegovi primarni prodajni partnerji tako v Avstriji kot drugod.

Več informacij je na voljo na straneh www.ergo.si in www.ergo-austria.at