O-STA

Akcija Daruj energijo za življenje! je prejela regionalno nagrado EMErald

Ljubljana, 3. maj 2012 - Družbeno odgovorna akcija Daruj energijo za življenje!, ki predstavlja do sedaj največjo krvodajalsko iniciativo, je prejela regionalno nagrado združenja IABC za odličnost v komunikacijski praksi, EMErald. Žirantje so akcijo Daruj energijo za življenje v kategoriji korporativne družbene odgovornosti ovrednotili za najboljšo tovrstno akcijo že na regionalnem nivoju.

Družbeno odgovorna akcija "Daruj energijo za življenje" še vedno odmeva - ne le v Sloveniji, ampak tudi izven njenih meja. Poleg odličnih rezultatov, kot je povečano število krvodajalcev, je bila akcija izjemno uspešna tudi v komunikacijskem smislu. Na domačih tleh je bila akcija nagrajena z nacionalno strokovno nagrado Prizma, ki jo za odličnost pri izvajanju komunikacijskih akcij podeljuje Slovensko društvo za odnose z javnostmi. Akcija Daruj energijo za življenje je na uradni podelitvi 26. aprila v Londonu prejela regionalno nagrado združenja IABC, EMErald.

Družbeno odgovorna akcija "Daruj energijo za življenje!", katere pobudnik je bila družba Petrol, je potekala v sodelovanju z Zavodom Republike Slovenije za transfuzijo krvi in Rdečim križem Slovenije, zasnovali pa so jo v Studiu Marketing JWT, predstavlja do sedaj največjo krvodajalsko iniciativo. Akcija je temeljila predvsem na odnosih z javnostmi in je vključevala nekonvencionalna orodja kot so žive osebe na billboardih, k sodelovanju pa je pritegnila tudi številne znane slovenske obraze iz sveta glasbe, filma, medijev ter poslovnega sveta.

EMErald award of Excellence je komunikacijska nagrada, ki jo podeljuje mednarodno združenje IABC (International Association of Business Communicators) in v tržnem svetu predstavlja najvišje standarde komuniciranja na področju Evrope in Bližnjega vzhoda (Europe & Middle East). Prijave za omenjeno nagrado je potrebno podkrepiti z dokaznim gradivom, ki je vezano na posamezno prijavo projekta. Nagrado EMErald za odličnost v komuniciranju lahko tako prejmejo le projekti, ki so domiselno zasnovani, dosledno izpeljani in pustijo svoj pečat tako v strokovni kot tudi v splošni javnosti.

* * * * *

Dodatne informacije:
Žiga Fišer, Strateško - korporativno komuniciranje
+386 1 47 14 546
petrol.pr@petrol.si


Petrol, Slovenska energetska družba, d.d., Ljubljana, Dunajska c. 50, 1527 Ljubljana
Vpis v sodni register: Okrožno sodišče v Ljubljani, pod vložno štev. 1/05773/00, osnovni kapital: 52.240.977,04 EUR, ID za DDV SI80267432
To elektronsko sporočilo in priponke se sme uporabljati v skladu s sporočilom objavljenim na: http://www.petrol.si/disclaimer .
This email and its attachments are subject to the disclaimer statement posted on: http://www.petrol.si/disclaimer .